En bil som blir tatt vare på, varer rett og slett lenger. En service gir deg også en ekstra trygghet som sjåfør når du vet du kjører en sikker bil som er sjekket av fagfolk.

Service bør utføres minst annethvert år

Nye biler sier som regel fra når det er på tide med service. Er du registrert i vårt serviceprogram, og har en bil som ikke melder fra, kaller vi deg inn. Dette gjør det enkelt både for deg og oss. Hvor ofte man blir kalt inn varierer fra bilmerke og bilmodell, men det vanligste er annethvert år.

Bestill service her.

3 grunner til å levere bilen jevnlig til service 

Service på bilen er forebyggende

Bilen din blir kontinuerlig utsatt for store og små påkjenninger ved bruk, og den utsettes for slitasje fra vær og vind. Det er viktig å huske på at selv små uregelmessigheter og feil kan fort vokse seg store. 
Det kan være fristende å utsette slike reparasjoner, men det kan koste deg dyrt og ikke minst gå ut over driftssikkerheten. At viktige komponenter som sørger for din sikkerhet blir sjekket grundig er særdeles viktig. 

Bilen får en skikkelig helsesjekk

Bilen blir sjekket etter produsentens serviceskjema, som består av en rekke punkter. Andre deler vi oppdager slitasje på blir byttet ut. Alt av utskifting og eventuelt andre reparasjonskostnader blir du informert om i god tid, slik at du får tatt en avgjørelse i samråd med oss.  

Det er smart med tanke på bilens garanti og et eventuelt videresalg

Å følge bilens serviceprogram sikrer garanti og reklamasjonsrettigheter på bilen din. En bil med et servicehefte som vitner om regelmessig service holder også verdien på bilen oppe og kan sørge for et enklere salg til en bedre pris.

Dette foretar vi oss når bilen er inne til service

Hva som gjøres ved en rutinemessig service, varierer etter serviceintervall, bilmerke og bilmodell. For bensin- og dieselbiler innebærer en service som regel:

  • Skifte av olje og filter
  • Skifte av pollenfilter
  • Kontroll av bremser
  • Sjekk og/eller skifte av tennplugger, bremsevæske, frostvæske og girolje

Dette sjekkes på service for elbil:

  • Kontroll av bremser og skifte av bremsevæske. 
  • Skifte av pollenfilter
  • Batterier blir diagnostisert. 
  • Kupéfilter sjekkes og byttes ved behov
  • Bevegelige deler sjekkes og smøres
  • Oppdatering av styreenheter, kartverk og software etter behov

Les mer om elbil på vår temaside.

Våre merkeverksteder kjenner bilen din 

Hos våre merkeverksteder finner du den rette kompetansen til din bilmodell og ditt bilmerke. Vi bruker alltid originaldeler og gjennomfører service i tråd med produsentens retningslinjer. Bertel O. Steens merkeverksteder spesialiserer seg på enten Mercedes-Benz, Kia, Smart, Peugeot, Citroën eller DS. 

Les mer om hvorfor du bør velge merkeverksted her.

En årlig service er ikke det samme som EU-kontroll 

En EU-kontroll er en sikkerhetssjekk av bilen din, og ikke det samme som service på bilen. 
Les mer om eu-kontroll og når du bør bestille time her.