Bestill dekkskift

Nattefrost, glatte veibaner og snø kan være like rundt hjørnet for mange av oss. Vi i Bertel O. Steen setter sikkerhet i førersetet, og gir deg oversikt over det du trenger å vite før du skal skifte dekk. Det er viktig at du har dekk som passer ditt behov – enten du bor på bygda eller i byen. 

Når kan jeg skifte til piggdekk?

Du kan sette på piggdekk fra og med 1. november. Bor du i Nordland, Troms eller Finnmark er datoen allerede 16. oktober.

Når kan jeg bytte til piggfrie vinterdekk?

Piggfrie vinterdekk kan du bytte om til uavhengig av de overnevnte datofristene. Her bør du bruke sunn fornuft og se an været i ditt nærområde.

 

5 Ting du bør sjekke før du skifter dekk
1Påse at mønsterdybden er minimum 3 mm.
2Bruker du piggdekk, skal du ha pigger på alle hjulene.
3Pigger er kun tillatt på vinterdekk, med unntak av dekk til motorsykkel.
4Piggfrie vinterdekk fungerer dårligere på sommerføre, de har dårligere egenskaper enn sommerdekk på eksempelvis våt asfalt.
5Utenom vinterperioden skal mønsterdybden være minimum 1,6 mm.

 

Liten plass hjemme? Vi oppbevarer dekkene dine! 

Å ha dekkene sine på dekkhotell trenger ikke, og skal ikke, koste skjorta. Sjekk våre priser på dekklagring. Husk også at dekk som oppbevares skikkelig, varer lenger. Derfor kan du på sikt spare penger på å benytte deg av dekkhotell.

Book dekkhotell


Glatte veibaner når snøen kommer

Når må jeg ta av piggdekkene?

Piggdekk skal tas av fra og med første mandag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark er datoen 1. mai.

Merk at disse datoene ikke er absolutte, og generelt er det slik at kravet til tilstrekkelig veigrep veier tyngst. Om kjøretøyets veigrep er godt nok, er opp til føreren å vurdere. Skal du eksempelvis opp og ned fra fjellet, står du fritt til å legge om dersom kjøreforholdene krever det.

Hvilke krav til dekk gjelder for tunge kjøretøy?

Fra og med vintersesongen 2013/2014 ble det strengere krav til dekk på kjøretøy med tillatt totalvekt over 3500 kilo (både motorvogn og henger):

  • Det er påbudt med vinterdekk i perioden 15. november til 31. mars. Påbudet gjelder også tilhengere og løfteaksler.
  • Vinterdekk kan være enten piggdekk eller såkalte friksjonsdekk uten pigger.
  • Fra 15. oktober i Nordland, Troms og Finnmark, og fra 1. november i resten av landet, er det krav om dekk med minst 5 mm mønsterdybde. Dette kravet gjelder til og med 30. april i Nordland, Troms og Finnmark, og til og med første mandag etter 2. påskedag i resten av landet.
  • Utenom denne perioden er kravet minst 1,6 mm mønsterdybde.
  • Utenfor periodene nevnt ovenfor må kjøretøyet ha vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende, dersom det må til for å sikre tilstrekkelig veigrep på føret.
  • Gebyret for å kjøre med for lav mønsterdybde er 750 kroner per dekk. Et liknende gebyr kan du også få for manglende vinterdekk. Ved alvorlige overtredelser, risikerer du bruksforbud og anmeldelse.

Vi skifter dekkene, mens du venter!
Bestill dekkskifte