Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz ligger ikke på latsiden hva gjelder elbillanseringer, og i 2022 kommer den elektrifiserte utgaven av E-klasse; luksussedanen Mercedes-Benz EQE. Sedanen er litt mindre enn flaggskipet EQS, men kan skilte med de samme essensielle funksjonene, og er dermed ventet å bli en ettertraktet elbil her til lands.

Priser og lanseringsdato kommer

  • Inntil 660 km rekkevidde (WLTP)
  • Blir tilgjengelig med firehjulsdrift
  • Kan lade 250 km på kun 15 minutter

INGEN BILDER I KARUSELLEN

Mercedes-Benz EQE

Med EQE fortsetter Mercedes-Benz utrullingen av sportslige, komfortable og moderne elbiler, der ingen ting er overlatt til tilfeldighetene. EQE innehar et romslig interiør og serverer deg det råeste markedet har å by på innen ytelse og kjøreegenskaper. I tillegg er bilen spekket med teknologiske funksjoner som gjør kjøringen til en behagelig, stressfri og
minnerik opplevelse for både sjåfør og passasjerer.

Mercedes-Benz EQE

En aerodynamisk designperle

Det er utført en rekke aerodynamiske tiltak på Mercedes-Benz EQE, der det er lett å dra sammenligninger til verdens mest aerodynamiske produksjonsbil, Mercedes-Benz EQS. Med optimaliserte hjul, strømlinjeformet design, hjulspoilere foran og bak og spoiler på bagasjelokket – for å nevne noe – har Mercedes-Benz også her skapt en imponerende aerodynamisk bil som resulterer i effektiv kjøring og svært god rekkevidde.

Samtidig er det imponerende hvor godt de aerodynamiske prioriteringene er skjult i bilens design. Med filosofien «Sensual Purity» har Mercedes-Benz skapt en elegant og sportslig luksussedan med lekre linjer og sømløse overganger. Legger du til et luksuriøst og elegant interiør – der den kritikerroste Hyperscreen-skjermen vi kjenner fra EQS er kremen på kaka – er konklusjonen allerede dratt: EQE er enkelt og greit en aerodynamisk designperle av de sjeldne.

Eksepsjonell rekkevidde og hurtiglading

Med sine aerodynamiske egenskaper og et batteri på 90 kWh kan EQE skilte med en rekkevidde på inntil 660 kilometer, målt etter WLTP-standarden. Det bør holde til det aller meste, enten du skal tur-retur hytta eller du bare ønsker å lade sjelden. Skulle du likevel ha behov for lading på veien kan EQE lades med opptil 170 kW på hurtigladestasjoner, som under optimale forhold vil gi deg inntil 250 ekstra kilometer på bare 15 minutter. Det vil også bli mulig å bestille en kraftig ombordlader med mulighet til å lade med opptil 22 kW med ladeboks.