< Tilbake til artikler

Etterspørselen etter elbil har vokst kraftig de siste årene. Elbiler stod for hele 30 % av nybilsalget i 2018. For mange er elbil fortsatt ganske nytt, og derfor har vi samlet vanlige spørsmål og svar om elbil.

Når vi snakker om elbiler, er det enkelte ord og uttrykk som kan være fint å merke seg.  Derfor har vi også laget vår helt egen elbilordbok med begreper som ofte dukker opp.

Nybegynnerguide til lading av elbil

Elbiler krever til forskjell fra fossile biler en helt annen type drivstoff enn bensin og diesel, nemlig elektrisitet. Det betyr at man også må lese seg litt opp på hvordan man lader bilen på en trygg og effektiv måte. Vår nybegynnerguide til lading av elbil viser deg hvordan du bør lade elbilen hjemme, men også når du er på tur og skal lade bilen på offentlige ladestasjoner.

Slik får du bedre rekkevidde på vinterstid

Lave temperaturer og vinterføre kan påvirke elbilens rekkevidde. Batteriet er mindre effektivt i kulda, og snø og slaps i veibanen kan gi økt rullemotstand. Her har vi skrevet om hvordan du kan få mest ut av elbilen på vinterstid.

Fordeler og ulemper med elbil

For at du skal gjøre et best mulig valg, har vi laget en oversikt over fordeler og ulemper med elbil. Vi har særlig sett på skatt, rekkevidde, klima og miljø.

Slik bør du lade elbilen hjemme

Skal du ha elbil er det lurt at elbilen får ladet seg opp sikkert og effektivt. Som oftest er det derfor anbefalt å installere en ladestasjon hjemme slik at hverdagsladingen alltid skjer trygt. Her får du vite mer om hvorfor du bør ha en egen ladestasjon, pris og hvilke krav som stilles til installasjon, samt litt om lading i vanlig stikkontakt. Les mer om hvorfor du bør installere en ladestasjon her.

Lading av elbilen utenfor hjemmet

Vet du hvilke muligheter du har når du skal lade elbilen ute på veien? Det finnes en hel del fine og rimelige alternativer som du bør kjenne til. Her kan du kjapt få vite mer om betaling og lading i borettslag og på arbeidsplassen. Det finnes også offentlige, kommunale og private ladestasjoner som tilbyr både hurtiglading, semihurtiglading, normallading og nødlading. Les mer om lademulighetene utenfor hjemmet her.

Velg elbil eller hybridbil?

Er du usikker på om du skal gå for hybrid eller elbil? Denne artikkelen tar for seg både fordeler og ulemper med de forskjellige biltypene. Du får også hjelp til å avgjøre hvilken bil som passer deg, din økonomi og dine bruksbehov. Les om elbil vs. hybrid her.

Forskjellen på de ulike kontakttypene

Med nye elbiler følger det som regel med en tilhørende ladekabel. Men ladeutstyret er ikke alltid kompatibelt på tvers av leverandører, selv om flere merkevarer nå benytter samme standarder. Vi har samlet sammen nyttig informasjon om forskjellene på de vanlige kontakttypene CSS og CHAdeMO, samt gir deg en oversikt over og forklaring på hva som skiller Mode 1 fra Mode 2, Mode 3 og Mode 4 fra hverandre. Les om de ulike kontakttypene her.

Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Vi er her for å gi deg svar på det du lurer på, og du kan være trygg på at vi holder oss oppdatert på alt som rører seg i det spennende og innovative elbil-feltet.

Er det noe du ikke har fått svar på? Ta gjerne kontakt med en av våre leverandører.

Våre siste artikler om elbil