< Tilbake til artikler

Etterspørselen på elbil har vokst kraftig de siste årene. I 2018 stod elbil for hele 30 prosent av nybilsalgene. Likevel er elbil er relativt nytt for mange. Derfor har vi samlet vanlige spørsmål og svar om elbil.

Det er også enkelte ord og uttrykk som kan være fint å merke seg. Derfor har vi også laget vår helt egen elbilordbok med begreper som ofte dukker opp.

Nybegynnerguide til lading av elbil

Elbiler krever til forskjell fra fossile biler en helt annen type drivstoff enn bensin og diesel, nemlig elektrisitet. Det betyr at man også må lese seg litt opp på hvordan man lader bilen på en trygg og effektiv måte.

Vår nybegynnerguide til lading av elbil svarer på hvordan du bør lade elbilen hjemme, men også når du er på tur og skal lade bilen på offentlige ladestasjoner.

Slik får du bedre rekkevidde på vinterstid

Lave temperaturer og vinterføre kan påvirke elbilens rekkevidde. Årsaken blant annet at cellene batteripakken er mindre effektive kulda, og at snø og slaps i veibanen kan gi økt rullemotstand. Her har vi skrevet om hvordan du kan få mest ut av elbilen på vinterstid.

Fordeler og ulemper ved elbil

Som oftest finnes det alltid fordeler og ulemper ved å velge noe fremfor noe annet. Her ser vi på fordeler ulemper med elbil, særlig med tanke på skatt, rekkevidde, klima og miljø.

Slik bør du lade elbilen hjemme

Skal du ha elbil er det lurt at elbilen får ladet seg opp sikkert og effektivt. Som oftest er det derfor anbefalt å installere en ladestasjon hjemme slik at hverdagsladingen alltid skjer trygt.

Her får du vite mer om hvorfor du bør ha en ladestasjon, pris og hvilke krav som stilles til installasjon, samt litt om lading i vanlig stikkontakt.

Les mer hvorfor du bør installere en ladestasjon her.

Lading av elbilen utenfor hjemmet

Vet du hvilke muligheter du har når du skal lade elbilen ute på veien? Det finnes en hel del fine og rimelige alternativer du bør kjenne til.

Her kan du enkelt få vite mer om betaling og lading i borettslag og på arbeidsplassen. Det finnes også offentlige, kommunale og private ladestasjoner som tilbyr både hurtiglading, semihurtiglading, normallading og nødlading.

Les mer om lademulighetene utenfor hjemmet her.

Velge elbil eller hybridbil

Er du usikker på om du skal gå for hybrid eller elbil? Denne artikkelen tar for seg både fordeler og ulemper med elbil og hybridbil. Du får også hjelp til å avgjøre hvilken bil som passer deg, din økonomi og dine bruksbehov.

Forskjellen på de ulike kontakttypene

Med nye elbiler følger det som regel med en tilhørende ladekabel. Ladeutstyret er ikke alltid kompatibelt på tvers av leverandører, selv om flere merkevarer nå benytter samme standarder.

Vi hr samlet sammen nyttig informasjon om forskjellene på de vanlige kontakttypene CSS og CHAdeMO, samt gir deg en oversikt over og forklaring på hva som skiller Mode 1 fra Mode 2, Mode 3 og Mode 4 fra hverandre.

Les om de ulike kontakttypene her.

Ta kontakt hvis du lurer på noe

Vi er her for å gi deg svar på det du lurer på, og du kan være trygg på at vi holder oss oppdaterte på alt som rører seg i det spennende og innovative elbil-feltet.

Finner du det ikke i denne elbilguiden må du gjerne ta kontakt med en av våre leverandører.

Våre siste artikler om elbil