Fordeler med elbil

Kia Soul Electric

Er du en av dem som vurderer å kjøpe elbil? Da lurer du sikkert på hvilke fordeler du får.

5 fordeler du får som elbil-sjåfør

I dag er det ikke moms eller engangsavgift ved kjøp og leasing av elbil. Det betyr at dersom du velger en elbil gjør du et godt kjøp sammenlignet med tilsvarende bensin- eller dieselbiler. Momsfritaket er garantert av regjeringen ut 2020, og fritaket for engangsavgiften varer ut dagens stortingsperiode som går til september 2021.

Du får fritak fra bompenger eller redusert bompasseringstakst i hele landet. Her er det mye penger å spare hvis du pendler til og fra jobb hvor det er bompengestasjoner.

De aller fleste steder kan du bruke elbil i kollektivfeltet noe som gjør at du sparer tid i rushtrafikken. Unntaket er Oslo-området der denne regelen kun gjelder i rushtiden hvis du har med deg minst én passasjer. 

Med elbil får du parkere gratis på de fleste kommunale gateparkeringsplasser. Det er opp til hver enkelt kommune om de vil gi denne fordelen.

På enkelte ferger kan du ta med elbilen gratis, men husk at du fortsatt må betale for passasjerene.

 • Det er ikke moms eller engangsavgift ved kjøp og leasing av elbil
 • Fritak fra bompenger eller redusert bompasseringstakst
 • Kjøre i kollektivfeltet
 • Parkere gratis på de fleste kommunale gateparkeringsplasser
 • På enkelte ferger kan du ta med elbilen gratis

Vurderer du å kjøpe elbil? Så mye kan du spare.

Vurderer du å kjøpe elbil? Du kan spare ganske mye ved å kjøpe elbil. Du får reduserte driftskostnader til strøm, service, bomavgift og offentlig parkering. Den elektriske motoren som sitter i elbilen er svært energieffektiv og bruker kun en tredjedel av energien som bensin- og dieselbiler bruker. Det betyr at den er veldig billig i drift. Regner vi et snittforbruk på rundt 2 kWh per mil, sparer du minst fem kroner per mil på å kjøre med elbil. I tillegg koster det mindre å ha bilen på service fordi motoren krever mindre vedlikehold. 

Kan jeg lease en elbil?

ja, det er mulig og veldig vanlig å lease en elbil. Stadig flere av våre kunder setter pris på den tryggheten og forutsigbarheten som kommer med leasing. Uansett hva som skjer i (el)bilmarkedet, slipper du risikoen ved salg. Når leasingperioden er over, returnerer du bare bilen til Bertel O. Steen.

Slik fungerer leasing av privatbil.

Hvor mye bedre er elbiler for klima og miljø?

Utslippene fra en elbil avhenger av hvordan elektrisiteten den kjører på blir produsert. I Norge er vi så heldige at vi er selvforsynt med fornybar energi fra vannkraft. Det betyr at de daglige utslippene fra en elbil er tilnærmet null. Det er riktig at produksjonen av elbiler foreløpig forurenser noe mer enn produksjonen av bensin- og dieselbiler, men miljøbelastningen over tid er mye lavere. Det totale regnskapet er netto positivt og miljøgevinsten blir større jo lenger du kjører.

Jeg ser ofte at det står «forventet rekkevidde». Hva betyr det?

Forventet rekkevidde er et tall leverandørene oppgir i sin kjøpsveiledning. Den baserer seg på minimum- og maksimumsverdier ved fulladet batteri. Det vil si at et fulladet batteri – uten feil eller mangler – alltid vil oppnå minimumsverdien. Batteriets kapasitet vil imidlertid bli svekket over tid, og rekkevidden påvirkes også av andre faktorer, som kjørestil, terreng og klima. For eksempel vil kalde batterier om vinteren gi dårligere rekkevidde. 

Les mer: Så mye rekkevidde trenger du

Kjøper du elbil fra Bertel O. Steen for du vår elbilguide 

Kjøper du ny elbil fra en av våre forhandlere, får du en velkomstmappe med i bilen. Den inneholder blant annet urskive som du kan benytte på plasser som er gratis for elbil, elbilvokabular samt praktisk informasjon om elbil og lading.  

Se vårt store utvalg av elbiler.

 • Utsikt til vinterlandskap fra bil

  Slik når du lengre på vinterføre med elbil

  Vinterkulda kan by på utfordringer for elbileiere, men det behøver ikke ha så mye å si om du planlegger litt. Her finner du noen gode råd til hvordan du kan få mer ut av elbilen på vinteren.

  Les mer
 • Kia Soul elbil

  Fordeler med elbil

  Er du en av dem som vurderer å kjøpe elbil? Da lurer du sikkert på hvilke fordeler du får.

  Les mer
 • Kia e-Soul fra siden

  Elbil: Slik beregner du hvor mye rekkevidde du trenger

  Lurer du på hvor mye rekkevidde du trenger hvis du skal kjøpe elbil eller hybrid? Da kan du finne hjelp i vår guide til å beregne rekkevidde for å få full glede av elbil og hybrid.

  Les mer
 • lader i elbil

  Lading av elbil og plug-in hybrid: Forskjellen på ulike kontakttyper

  Som fersk elbilist kan det dukke opp nye «fremmedord» i forbindelse med kontakttyper og lading. Her får du en kjapp oversikt over de ulike kontakttypene til lading av elbil.

  Les mer
 • Bilde av jordfeilbryter

  Elbilordboken: Ord og utrykk du bør vite om som elbileier

  I elbilverdenen dukker det noen ganger opp nye ord og uttrykk. Her finner du en oversikt over de viktigste begrepene og hva de betyr.

  Les mer
 • Biler som står til lading på en ladestasjon.

  Oversikt over lademuligheter for elbil

  Her er en kjapp oversikt over de vanligste lademulighetene du har utenfor hjemmet: hurtiglader, semighurtiglader, normallading og nødlading.

  Les mer
 • bilde av ladestasjon hjemme i garasje

  Elbil og lading: Derfor bør du installere en ladestasjon hjemme

  Skal du gå til innkjøp av elbil er det viktig at du får ladet bilen sikkert og effektivt. Her får du vite mer om hvorfor du bør investere i en ladeboks til hjemmet.

  Les mer
 • bilde av lader

  Nybegynnerguide til lading av elbil

  Enten du akkurat har kjøpt elbil, eller vurderer å skaffe deg en, så kan det som handler om lading virke litt overveldende. Vi har derfor laget en enkel og oversiktlig guide som gir deg svaret på alt du lurer på om lading av elbil.

  Les mer
 • Kia Niro Plug-in Hybrid

  Guide: Elbil eller ladbar hybrid - hva er det riktige valget?

  Elbiler og ladbare hybridbiler er i sterk vekst. Veksten er drevet av gunstige avgifter og økonomiske fordeler. Blant brukte biler er det fossilbiler som er mest populære, men andelen av brukte elbiler øker. Lurer du på hva du skal velge? Vi hjelper deg.

  Les mer