Hopp til hovedinnhold
Mercedes-Benz EQB står parkert på en vei ruvende over en by

Stor elbil – den perfekte familiebil

18.11.2022

En stor elbil er en biltype stadig flere nordmenn ønsker seg, og da helst i form av en elektrisk SUV. Men hva kjennetegner store elbiler, og hvor stor bagasjeplass trenger du og familien egentlig?

Finnes den perfekte familiebilen?

Basert på både undersøkelser og salgstall kan vi slå fast at nordmenn elsker store elbiler med god fremkommelighet, godt med plass og et romslig bagasjerom. Har elbilen i tillegg god rekkevidde, og gjerne firehjulsdrift, så snakker vi en potensiell storselger.

Men hvor stor bil trenger egentlig en normal familie, og hvordan skal man skille de store elbilene fra hverandre? Det skal vi se nærmere på nå.

Interessert i å lease elbil? Her er alt du trenger å vite

Stor elbil = elektrisk SUV

Kort og godt så kan vi egentlig omtale de store elbilene på markedet i dag som SUV-er, eller i alle fall en eller annen undervariant.

Betegnelsen kompakt-SUV bruker vi gjerne om de litt mindre bilene som fortsatt innehar god bakkeklaring, en oversiktlig førerposisjon, godt med plass og god fremkommelighet. I tillegg har vi crossover og kombi, som mer eller mindre går for det samme; nemlig en litt mindre SUV.

SUV står for «Sport Utility Vehicle». Altså et sportslig og praktisk kjøretøy, som i praksis betyr god bakkeklaring, god fremkommelighet og godt med plass, gjerne kombinert med tilhengerfeste og firehjulsdrift.

Se våre elektriske SUV-er og kompakte elbiler her.

Hvit Kia EV6 Står parkert

Stor familiebil med elektrisk motor

Er du på utkikk etter en stor elbil som familiebil har du mye å velge i. Det første du bør finne ut av er derfor hvor stor bil du faktisk trenger, og hvilke behov bilen ellers må dekke.

Til tross for at de aller fleste ønsker seg en stor elbil eller SUV i dag, så er det nemlig langt i fra alle som har behov for alt av tilgjengelige funksjoner og utstyr.

En moderne elbil med nye vinterhjul vil for eksempel ha svært god fremkommelighet på vinterstid. Skal du ikke kjøre mye på isete veier eller på lange fjellturer trenger du dermed kanskje heller ikke firehjulsdrift, og da kan det være mye penger å spare.

Tips: Se vår guide til deg som er på utkikk etter en elektrisk familiebil

Elbil med stor bagasjeplass – hva er ditt behov?

Hvor stor familien er, hvor ofte dere reiser med mye bagasje og hvor vidt dere har ekstraordinære bagasjebehov spiller også en stor rolle når det kommer til valg av elbil.

De aller fleste vil for eksempel klare seg fint med en såkalt kompakt-SUV, som ikke bare er mindre enn en fullverdig SUV, men også gjerne en del rimeligere i pris.

Fordelen med en kompakt-SUV er at du har en litt nettere bil, som gir deg enklere fremkommelighet i trange gater, parkeringshus og byer, samtidig som du har en bil med god bagasjeplass og god fremkommelighet.

Er dere derimot en stor familie eller reiser ofte med mye bagasje, vil en fullverdig SUV kanskje være det beste valget for dere. Her får du mye bagasjeplass, en høyreist og oversiktlig elbil med god fremkommelighet og godt med sitteplass for hele familien. I tillegg har disse elbilene ofte høy tillatt tilhengervekt.

Se våre elektriske SUV-er og kompakte elbiler her.