Hva koster leasing?
Kostnadene for å lease varierer med type bil, utstyr du vil ha med, ønsket årlig kjørelengde og type avtale. Vanligvis fordeles de slik:
Startleie
- Startleie, eller forskuddsleie, kan sammenlignes med egenkapital ved billån
- Jo høyere startleie, jo lavere månedsleie
Etableringsgebyr
- Engangsbeløp du betaler ved inngåelse av en leasingavtale
- Dekker det administrative ved å sette oppe en ny leasingavtale
Månedsleie
- Fast beløp du betaler hver måned i hele avtalens periode
- Beløpet varierer med type bil du leaser og hvor mye du betaler i startleie
- Månedsleien vil kunne variere noe med endringer i rentenivået
Å lease bil passer for:
Deg som vil ha et forutsigbart og enkelt bilhold, som ikke har - eller ikke ønsker - å bruke egenkapital. Du ønsker å kjøre en helt ny og sikker bil, men ser ikke behovet for å eie bilen.
Les også: Leasing av bil - med og uten innskudd
Å lease bil passer ikke for:
Deg som ønsker å eie bilen selv og ser for deg å ha den samme bilen over en lang periode (mer enn tre-fire år). Er du usikker på livssituasjonen din den kommende tiden kan det også være lurt å ikke binde seg opp til en leasing-avtale du risikerer å måtte bryte før avtalens utløp.
Les også:

Når du er på utkikk etter ny bil kan det være vanskelig å få oversikt over hva som lønner seg rent økonomisk av å lease eller å ta opp lån for å kjøpe. Her har vi sammenlignet to bilmodeller for å vise fordelene og ulempene ved å kjøpe og å inngå en leasingavtale.

I et bilmarked som utvikler seg i enorm fart kan det være vanskelig å ta stilling til finansieringsmåte når du skal gå til anskaffelse av ny bil. For Tone ble privatleasing løsningen. Det har hun ikke angret et sekund på.