Leasing – bil uten lån for privatpersoner

Drømmer du om å kjøre en splitter ny bil, men blir usikker når du tenker på lånerenter, verditap og teknologisk utvikling? Har du behov i dag som kanskje vil endre seg om få år? Da vil du sette pris på forutsigbarheten, tryggheten og fleksibiliteten privatleasing gir deg. Kanskje drømmebilen er nærmere enn du tror?

Mann lufter en hund bak en Mercedes-Benz EQC

Fordeler med leasing

  • Du får en helt ny bil
  • Du slipper å ta opp lån
  • Du slipper å selge bilen når avtalen utløper
  • Du slipper å tenke på verditapet på bilen

Når du velger leasing får du en splitter ny bil, rett fra fabrikken. Bilen disponerer du fritt i en avtalt periode. De fleste velger å beholde bilen i tre år, men kortere perioder er også mulig for flere av våre modeller. Når leasingperioden er over, leverer du bilen tilbake til oss.

Les også: Hvordan fungerer leasing?

Du betaler et fast beløp hver måned, noe som gjør leasing svært forutsigbart. Med leasing kjøper du ikke bilen, og du trenger dermed ikke bekymre deg for bilens verditap. Verditap er ofte den største kostnaden forbundet med det å kjøpe en helt ny bil, og kan forklares som differansen mellom hva du må betale for en splitter ny bil, og prisen du får tilbake når bilen skal selges noen år senere.

Leasing med eller uten innskudd

Innskudd, eller startleie, er et engangsbeløp du betaler ved inngåelse av leasingavtalen. Jo høyere innskudd, jo lavere månedspris.

En rekke av våre modeller kan leases uten innskudd, hvis du skulle ønske det. Kontakt din nærmeste forhandler for et uforpliktende tilbud på leasing.

Fullservice leasing av bil

Utover en vanlig leasingavtale, tilbyr vi også en rekke tilleggstjenester som vil gjøre bilholdet ditt enda mer forutsigbart. Vi kaller dette fullservice leasing. Du velger selv hvile tjenester du ønsker, og prisen bakes inn i den månedlige leasingkostnaden. Jo flere tjenester du velger, jo mer forutsigbart blir bilholdet ditt.

Tilleggstjenestene vi tilbyr er:

  • Forsikring av bilen
  • Vedlikeholds- og serviceavtale
  • Lade- og drivstoffkort
  • Dekkhotell
  • Bombrikke
  • Leiebil når bilen er på service

Les også: Lease eller kjøpe bil - hva lønner seg?

Ofte stilte spørsmål om leasing

De fleste velger å lease bilen i tre år, men vi tilbyr også kortere leasingavtaler for utvalgte modeller. Ta kontakt og fortell oss om ditt behov. Bindingstid avtales ved inngåelse av kontrakt.

Ved leasing får du samme garantier som om du hadde kjøpt bilen ny. Garantien dekker feil og uforutsette problemer.

Du har ansvaret for normalt vedlikehold samt følge de intervaller for service som gjelder for bilen. Velger du fullservice leasing, kan du inkludere en vedlikeholds- og serviceavtale. Da blir utgiftene dine enda mer forutsigbare.

Du er selv ansvarlig for eventuelle skader på bilen. Skulle du være uheldig, kan du selvsagt benytte deg av forsikringen din.

I utgangspunktet er det du som bestemmer hvem som kan kjøre bilen. Det kan forekomme andre betingelser i enkelte kontrakter.

Når avtaleperioden er over, leverer du bilen tilbake til forhandleren. Vi kontrollerer så bilen for feil og mangler utover normal bruk og slitasje. Finner vi større skader på bilen, vil du kunne bli fakturert for dette. Vi sjekker også at kilometerstanden er i henhold til avtalt kjørelengde i kontrakten. Skulle denne være høyere enn avtalt, vil du blir fakturert for det du har kjørt over. Ser du underveis i leasingperioden at du kjører mer enn det som er avtalt i kontrakten, anbefaler vi at du tar kontakt med forhandleren din.

Det er sjelden det påpekes såkalt unormal slitasje som må betales av kunden, men det kan jo selvfølgelig oppstå.

Bilbransjen har klare og felles rutiner på hva som ansees som normal og unormal slitasje ved tilbakelevering av en leasingbil, og Bertel O. Steen følger som alle andre NBF-bedrifter denne standarden.

Ved situasjoner hvor det oppstår uoverenskomst, så bruker vi NAF eller Viking Kontroll som en uhildet tredjepart til å gjøre denne vurderingen. Her finner du NBF sine retningslinjer for unormal slitasje.