Mercedes-Benz A-Klasse plug-in hybrid

A-Klasse plug-in hybrid imponerer, først og fremst med sin klasseledende elektriske rekkevidde på inntil 69 km, og sine solide ytelser. Nye A-Klasse kommer naturligvis med systemet MBUX, som byr på spennende funksjoner som stemmestyring og augmented reality-navigasjon. 

Kjøremodusene Komfort, ECO og Sport gjør at du som fører kan velge om du vil kjøre elektrisk, via kjøredynamikk og bruk av begge motorer, eller forbrenningsmodus for å spare batteri til for eksempel bykjøring. Modellen kan også forvarmes eller -kjøles via applikasjonen Mercedes me.

Den elektriske motoren er sømløst integrert i drivlinjen, og vil sammen med den firesylindrede forbrenningsmotoren gi en systemeffekt på 218 hk (160 kW), og et dreiemoment på 450 Nm. Majoriteten av disse kreftene leveres umiddelbart og tar A250e fra 0-100 km/t på 6,6 sekunder. Toppfarten er på solide 235 km/t, eller 140 km/t på ren elektrisitet. Alle modellene leveres med en 8-trinns automatisk girkasse som standard.

A-Klasse plug-in hybrid: Omfattende standardutstyr

A-Klasse plug-in hybrid har en mengde utstyr som standard i Norge. Listen er lang, og blant høydepunktene finner du LED High Performance-lys, 8-trinns DCT automatgirkasse, ryggekamera, automatisk filholder, MBUX, preklimatisering og aluminiumsfelger. Av tilvalg som tidligere ikke har vært utbredt i kompaktklassen kan vi nevne multikonturseter med massasje, sylskarpt head up-display, 360-graders kamera, Burmester stereoanlegg med hele 12 høyttalere, og ikke minst, assistansesystemer på S-klassenivå.

A-Klasse plug-in hybrid: Optimalisert bagasjerom

For å optimalisere bagasjerommet er eksosanlegget redesignet. Drivstofftanken er integrert i installasjonsrommet for akselen, noe som gjør at batteriet kan plasseres under baksetene. Dette resulterer i minimalt tap av bagasjeromsplass, sammenlignet med søstermodellene. I tillegg sikrer løsningen et flatt gulv. Setene kan splittes 40:20:40. Bagasjerommet i sedan-versjonen kan romme 345 liter, mens hatchback har plass til 310 liter. Målt til taket blir dette ytterligere 65 liter.