Peugeot 208 – Teknologi og sikkerhet først 

Nye Peugeot 208 kommer med en rekke førerassistentsystemer som øker sikkerheten, og gjør den til en drøm å kjøre i byen.

PEUGEOT Drive Assist inneholder blant annet filholderassistent, trafikkskiltgjenkjenning, og Adaptiv cruisekontroll. I tillegg kommer bilen med automatisk nødbremsesystem (Active Safety Brake). Systemet fungerer i hastigheter på opptil 85 km/t, og er derfor veldig praktisk hvis du kjører mye i byområder. 

Full park assist er en helautomatisk parkeringshjelp som kan parkere bilen parallelt, enten med, eller på tvers av kjøreretningen. Du trenger ikke å røre verken rattet eller pedalene, systemet tar over når bilen har funnet en parkeringsluke som er stor nok. Det eneste du trenger å gjøre, er å sette bilen i P-modus.

Filholderassistenten bruker et kamera øverst i frontruten for å holde deg trygt plassert på veien. Systemet registrerer veimerkingen, og korrigerer kursen før du krysser veimerkingen, dersom du ikke har satt på blinklyset. Filholderassistenten fungerer i hastigheter fra 65 km/t.

Aktiv blindsonevarsler kan forhindre kollisjoner ved å varsle deg, hvis det er en bil i en av blindsonene dine. Systemet aktiveres når du kjører mellom 65 og 140 km/t.

Peugeot 208 – En behagelig kjøreopplevelse

Nye 208 er basert på den nye multienergiplattformen CMPi. Denne gir god lydisolering, bedre veigrep, og kjøreegenskaper som bidrar til å begrense CO2-utslippene. Bilen kommer med den nyeste generasjon PureTech Euro6-motorer. Disse er svært godt optimalisert for lavt drivstofforbruk. 

Den nye EAT8-girkassen, med girskifter på rattet og one-touch-funksjon, gir deg en veldig god kjøreopplevelse, mens quickshift-teknologien sørger for raske og smidige girskift. 

Koble mobiltelefonen til bilens berøringsskjerm

I nye 208 kan du bruke appene på mobiltelefonen din direkte på bilens berøringsskjerm. Så snart mobilen er koblet til bilen vil du se appene på skjermen, og du kan fritt lytte til din favorittmusikk fra Spotify, høre lydbøker, eller bruke telefonens GPS-navigasjon. Systemet fungerer både med Android og Apple. 

Med gratis-appen MyPeugeot, kan du holde øye med bilens status, få rask og enkel tilgang på hjelp, og administrere bilens service- og vedlikeholdsbehov.