Hopp til hovedinnhold
Mercedes-Benz eVito som lader

Enova-støtte ved kjøp av el-varebil - opptil kr 50 000,-

24.09.2022

Enova-støtte for elektriske varebiler har blitt populært. Din bedrift kan få inntil 50.000 kroner i økonomisk støtte til kjøp av el-varebil. Tiltaket er en klimarabatt fra Enova hvis bedriften velger en elektrisk varebil og 5.000 kr. for tilhørende elbil-lader. Det er enkelt å søke, men husk at du må søke før du kjøper (!). Vi kan være behjelpelige med søknadsprosessen.

Spar ekstra penger på elektriske varebiler

El-varebiler er billigere i drift enn fossile varebiler, både med tanke på drivstoff og vedlikehold. Er bedriften din opptatt av god økonomi og å bidra til å kutte utslipp så er det nå mulig å søke økonomisk støtte til kjøp av nye elektriske varebiler.

Nye el-varebiler under 4.250 kg kan få støtte

For å få støtte må kjøretøyet være en helelektrisk varebil klasse 2 med tillatt totalvekt under 4.250 kg. Støtten gis kun til nye varebiler ved førstegangsregistrering av bilen.

Tips: Her finner du våre el-varebiler med Enova-støtte.

Opptil 50.000 i støtte

Hvor mye du kan få i støtte avhenger av bilens motorstørrelse. Per dags dato gir Enova støtte på opptil 50.000 kroner for kjøretøyet, og 5.000 for tilhørende lader. Det er forventet at satsene vil senkes over tid. Se Enovas nettsider for aktuelle satser eller kontakt din lokale Bertel O. Steen-forhandler.

Motorytelse (hk): < 80 hk
Maks effekt per halvtime (kW): < 60 kW
Støtte: 15 000 kr

Motorytelse (hk): 80 - 120 hk.
Maks effekt per halvtime (kW): 60 - 90 kW.
Støtte: 25 000 kr

Motorytelse (hk): > 120 hk.
Maks effekt per halvtime (kW): > 90 kW.
Støtte: 50 000 kr

Slik får du støtte til kjøp av elektrisk varebil

Selve søknaden fylles enkelt ut på Enovas nettsider. Skulle du ønske det kan våre forhandlere være behjelpelige med å søke. Det er også mulig å søke tilskudd ved leasing, men da er det leasingselskapet som må søke.

Du må søke om støtte til bilen før bilen bestilles. Laderen kan du først søke om støtte til når dere har fått bilen. Utbetaling av støtte skjer når kjøretøyet er registrert på søker i kjøretøyregisteret.

Les mer om ordningen og søk om støtte på enova.no.

Lurer du på om elektrisk varebil er noe for bedriften din?

Utvalget av elvarebiler vokser i stor fart, og det er flere og flere både små og store bedrifter som går over til elvarebiler. Det er smart for bedriftens økonomi og smart for miljøet. Rekkevidde og bedriftens kjøremønster er naturligvis avgjørende for om elvarebil er noe for bedriften din. Ta kontant med din lokale Bertel O. Steen-forhandler for en uforpliktende prat, og for å se om elvarebil vil lønne seg i ditt tilfelle.