Nå er det ekstra penger å spare på elektriske varebiler

Elektriske varebiler er mye billigere i drift enn varebiler på fossilt brennstoff. Vedlikehold er i tillegg billigere. Er bedriften din opptatt av god økonomi og bidra til å kutte utslipp så er det nå mulighet for å få støtte til kjøp av nye elektriske varebiler.

Se alle våre el-varebiler her

Nye elvarebiler under 4.250 kg kan få støtte

For å få støtte må kjøretøyet være en hel-elektrisk varebil klasse 2 med tillatt totalvekt under 4.250 kg. Støtten gis kun til nye varebiler ved førstegangsregistrering av bilen.

Opptil 50.000 i støtte

Hvor mye du kan få i støtte avhenger av bilens motorstørrelse. Per dags data gir Enova støtte på opptil 50.000 kroner og 5.000 for tilhørende lader. Det er forventet at satsene vil forminskes over tid. Se Enova sin nettside for aktuelle satser eller kontakt din lokale Bertel O. Steen-forhandler.

Motorytelse (hk)Maks effekt per halvtime (kW)Støtte
< 80 hk< 60 kW15 000 kr
80 - 120 hk60 - 90 kW25 000 kr
> 120 hk> 90 kW50 000 kr

Slik får du støtte til kjøp av elektrisk varebil

Du søker enkelt på Enova sin nettside og du kan søke i forkant. Vår forhandlere kan være behjelpelige med å søke. Ønsker du å lease og få støtte er det også mulig. Det er da leasingselskapet som må søke støtte.

Du må søke om støtte til bilen før dere bestiller den. Laderen kan dere først søke om støtte til når dere har fått bilen. Utbetaling av støtte skjer når kjøretøyet er registrert på søker i kjøretøyregisteret.

Les mere om ordningen og søk om støtte på enova.no.

Lurer du på om elektrisk varebil er noe for bedriften din?

Utvalget av elvarebiler vokser løpende og det er flere og flere både små og store bedrifter som går over til elvarebiler. Det er smart for bedriftens økonomi og smart for miljøet. Rekkevidde og bedriftens kjøremønster er naturligvis avgjørende for om elvarebil er noe for bedriften din. Ta kontant med din lokale Bertel O. Steen-forhandler for en uforpliktende prat.