Kia Sorento plug-in hybrid – En skikkelig familiebil

Som sine diesel- og hybridforgjengere er den ladbare hybrid-utgaven av Kia Sorento en skikkelig familiebil. Med to seterader er det opp til 809 liters bagasjekapasitet for syvseter og 898 liter for femseter. Med tre seterader og syv seter er bagasjeromsplassen 175 liter. Dette gjør Kia Sorento plug-in hybrid til en av bilene med størst bagasjekapasitet i sin klasse.

Moderne design

Kia Sorento plug-in hybrid har samme moderne eksteriørdesign som diesel- og hybrid-utgavene, men skiller seg ut med «eco plug-in»-emblem og ladeluke.
I interiøret er også det meste uendret, bortsett fra det digitale instrumentpanelet på 12.3‘’ som er tilpasset med blant annet oversikt over batteristatus og energioverføring. Infotainment-systemet har også en ny funksjonalitet som gjør at du enkelt kan lokalisere ladepunkter underveis.

Helelektrisk kjøring

Plug-in hybrid-utgaven av Kia Sorento kombinerer en 1.6 liters turbobensinmotor med 180 hk, med en elektrisk motor på 66.9 kW og et batteri på 13.8 kWh. Dette gjør at kortere kjøreturer kan gjennomføres helelektrisk.
Eksakt rekkevidde kommer nærmere salgsstart, som er forventet tidlig i 2021.