Hopp til hovedinnhold

Bestill EU-kontroll

EU-kontroll eller EU-godkjenning (periodisk kjøretøykontroll - PKK), er en obligatorisk kontroll alle biler må gjennom. Se når bilen din skal på EU-kontroll og bestill time i dag!

Bestill verkstedtime for EU-kontroll

Vi hjelper deg med å få bilen EU-godkjent hos et av våre verksteder. Utfører du EU-kontroll og reperasjon hos oss, får du også etterkontroll og godkjenning uten ekstra kostnad.

Illustrasjon av Bertel som bestiller neste EU-kontroll på verksted i kalenderen.

Bestill EU-kontrollen hos oss

 • Konkurransedyktig pris
 • Kun originale deler
 • EU-kontroll mens du venter
 • Leiebil ved behov

Når skal bilen på EU-kontroll?

Første EU-kontroll skal skje når bilen er fire år gammel. Deretter hvert annet år. Egne regler gjelder for biler over 7.500 kg, taxi og varebiler. Om du er usikker på når neste kontroll er, kan du enkelt sjekke dette ved hjelp av registreringsnummeret ditt her.

EU-kontroll eller EU-godkjenning gjennomføres i tråd med felles retningslinjer som samtlige verksteder som er godkjent til å utføre EU-kontrollen må følge. Alle godkjente verksteder kontrolleres regelmessig av staten for å sikre at kontrollene utføres i tråd med retningslinjene. EU-kontroll het tidligere periodisk kjøretøykontroll (PKK).

Regler for EU-kontroll

Fra 8. februar 2019 er det slik at datoen for siste godkjente kontroll avgjør når fristen utløper.

For deg som eier et kjøretøy registrert før 8. februar 2019, har du allerede fått en kontrollfrist. Denne fristen beholder du slik den er i dag. Det betyr at siste siffer i registreringsnummeret ditt bestemmer dato for din kontroll frem til du har utført EU-kontrollen. Deretter fases kjøretøyet ditt inn i det nye regelverket hvor kontrollfristen bestemmes ut fra når du sist gjennomførte EU-kontroll.

Når er frist for EU-kontroll?

EU-kontroll for bil må være gjennomført innen fire år etter dato for førstegangsregistrering, og deretter senest hvert andre år. Det er helt opp til deg når du utfører en EU-kontroll på bilen, så lenge den er EU-godkjent før fristen. Vi anbefaler å bestille time i god tid ta EU kontroll, slik at du sikrer at din bil blir godkjent innen fristen. Dersom kjøretøyet ikke er godkjent innen fristen for EU-kontroll, er den ikke godkjent og kan risikere å bli avskiltet.

Hva koster en EU-kontroll?

Godkjente verksteder kan selv avgjøre hvor mye en EU-kontroll skal koste. Priser varierer derfor fra verksted til verksted og avhenger av bilens vekt, drivstofftype og hvor i landet du befinner deg. Våre priser for EU-kontroll er fra kr 995,-.

Hvor lang tid tar en EU-kontroll?

Vi beregner normalt 1 time på å gjennomføre en EU-godkjenning av bilen din. Du må gjerne vente hos oss mens vi utfører arbeidet på bilen din, hvis du ønsker det. I vår ventesone kan vi by på både kaffe og trådløst nett.

EU-kontroll hos Bertel O. Steen

Fordi våre verksteder spesialiserer seg på våre merkevarer kan du være sikker på at vi kjenner bilen din og innehar den rette kompetansen. Vi følger naturligvis alle krav og retningslinjer fra Statens Vegvesen.

Har du en bil fra en av forhandlere, sender vi deg en påminnelse fra nærmeste verksted når det nærmer seg frist for EU-kontroll.

Skulle det være behov for reparasjoner i forbindelse med kontrollen gir vi deg et godt tilbud, til fast og konkurransedyktig pris. Dersom både EU-kontroll og reparasjon gjennomføres hos oss, får du også etterkontroll og EU-godkjenning uten ekstra kostnad.

Dette kan du forvente når du tar EU-kontrollen hos oss

 • Prisen på EU-kontroll er konkurransedyktig.
 • EU-kontrollen utføres etter retningslinjene med svært høy faglig kompetanse.
 • Vi har leiebiler tilgjengelig dersom det skulle være behov for det.
 • Kontrollen tar ca 1 time og du kan normalt vente mens den blir utført, om du ønsker det. Vi har kaffe, ventesone og trådløst nett om du ønsker å jobbe mens du venter.
 • Vi håndterer alt det praktiske rundt EU-kontrollen, som innsending og godkjenning. Du skal slippe å tenke på annet enn å levere og hente bilen din.
 • Dersom vi finner at noe er feil får du eget tilbud på utbedring av dette der tilbudet er basert på bruk av original deler og reparasjon utført etter fabrikantens retningslinjer.

Sjekkliste for EU-kontroll

Inne i bilen:

 • Ligger vognkortet i bilen?
 • Virker vindusspyleren som den skal?
 • Er alle sikkerhetsbelter i orden?
 • Fungerer speedometer?
 • Har du påbudt sikkerhetsutstyr som varseltrekant og refleksvest i bilen?
 • Ser bilen ryddig og ren ut?
 • Fungerer signalhornet?
 • Har du elbil? Husk at ladekabel også skal kontrolleres ved EU-kontroll.

Utsiden av bilen:

 • Er alle lykter skadefrie?
 • Er sidespeil i orden og skadefrie?
 • Er alle hjulbolter på plass?
 • Sørg for at vindusviskere i frontruten er rengjort skikkelig.
 • Fungerer alle lyspærer?

Lurer du på noe mer? Vi besvarer gjerne spørsmålene dine rundt EU-kontroll. Kontakt din nærmeste forhandler.

Bilen på verksted - slik fungerer det
1
Bestill time online

Klikk deg inn på vår digitale bestillingsløsning. Her legger du inn detaljer om bilen din, hvilke tjenester du ønsker utført samt når og hvor. Du kan bestille time på verksted her.

2
Få bekreftelse, pris og oppfølging

Vi gir deg alltid en bekreftelse med pris før vi begynner på jobben. Du får også tilsendt en link til vår digitale Tracker. Der kan du følge hele prosessen samt legge til og godkjenne nye behov hvis det skulle oppstå underveis.

3
Levere bilen på verksted

Levere din bil på ett av våre merkeverksteder. Du kan vente hos oss eller få leiebil hvis du har behov. Hos de fleste av våre bilverksteder bruker vi AutoKey - du kan da levere bilen når det passer deg 24/7.

4
Du får beskjed når bilen er klar til henting

Vi sender deg en SMS når vi har fullført jobben på verksted.