Hopp til hovedinnhold

Leasing bil - lease bil med eller uten innskudd

Det å lease bil er perfekt for deg som ønsker å kjøre en splitter ny bil, men ikke ønsker å ta høyde for lånerenter og verditap. Har du behov i dag som kanskje vil endre seg om få år? Da vil du også sette pris på forutsigbarheten, tryggheten og fleksibiliteten leasing av bil og elbil gir deg. Les mer og motta et uforpliktende leasingtilbud lenger ned!

Illustrasjon av blå bil for leasing og nøkkel.

Her er 4 fordeler med leasing av bil

  • Du får en helt ny bil
  • Du slipper å ta opp lån
  • Du slipper å selge bilen når avtalen utløper
  • Du slipper å bekymre deg for verditapet på bilen

Når du velger leasing får du en splitter ny bil, rett fra forhandleren. Bilen disponerer du fritt i en avtalt periode. De fleste velger å beholde bilen i tre år, men kortere perioder er også mulig. Når leasingperioden er over, leverer du bilen tilbake til forhandler. Så enkelt!

Hvordan fungerer leasing av bil?

Når du leaser en bil betaler du et fast beløp hver måned. Dette gjør leasing svært forutsigbart. Med leasing kjøper du ikke bilen, og du trenger dermed ikke bekymre deg for bilens verditap. Dette er ofte er den største kostnaden forbundet med det å kjøpe en helt ny bil.

Bilens verditap er differansen mellom det du betaler for en bil, og prisen du får tilbake når du selger den.

Les også: Hvordan fungerer leasing?

Lease en bil med eller uten innskudd?

Innskudd, eller startleie, er et engangsbeløp du betaler ved inngåelse av leasingavtalen. Jo høyere innskudd, jo lavere månedspris. Dette kan du vanligvis justere selv, etter egne behov og ønsker.

En rekke av våre bilmodeller kan du lease uten innskudd, hvis du skulle ønske det. Kontakt din nærmeste Bertel O. Steen-forhandler for et uforpliktende leasingtilbud.

Smilende par i sommerlige omgivelser med Mercedes EQC i bakgrunnen

Leasing av elbil

Leasing av elbil blir mer og mer populært etter hvert som elbilene tar over det totale bilmarkedet. Det er nå helt normalt å lease elbil - på lik linje med en fossildrevet bil. Leaser du en elbil som koster under 500 000,- vil du også ha momsfritak. Dersom du allerede har en leasingavtale, påløper ikke moms på leasingen i 2023.

Om du ønsker et uforpliktende tilbud på leasing av en elbil kan du trykke på knappen nedenfor. Velge deretter den elbilen som er aktuell for deg, og motta tilbud.

Fullservice leasing av bil

Utover en vanlig leasingavtale, tilbyr Bertel O. Steen også en rekke tilleggstjenester som vil gjøre bilholdet enda mer forutsigbart. Vi kaller dette fullservice leasing. Du velger selv hvilke tjenester du ønsker, og prisen bakes inn i den månedlige leasingkostnaden. Jo flere tjenester du velger, jo mer forutsigbart blir bilholdet ditt.

Tilleggstjenestene vi tilbyr er:

  • Forsikring av bilen
  • Vedlikeholds- og serviceavtale
  • Lade- og drivstoffkort
  • Dekkhotell
  • Bombrikke
  • Leiebil når bilen er på service

Les også: Lease eller kjøpe bil - hva lønner seg?

Leasing av ny elbil - 3 populære elbiler:

Opel Mokka-e terningkast 5 av VG.

Elektrisk

Opel

Mokka-e

Rekkevidde338 km
HjuldriftForhjulsdrift
Bagasjerom310 l
405 000 kr
Peugeot e-2008 i blå metallic med terningkast 6.

Elektrisk

Peugeot

e-2008

Rekkevidde345 km
HjuldriftForhjulsdrift
Bagasjerom434 l
374 480 kr
Kampanje - spar inntil 43 000 kr
EQB fra Mercedes-EQ sett fra siden med terningkast 5.

Elektrisk

Mercedes-Benz

EQB 300 4MATIC

Rekkevidde416 km
HjuldriftFirehjulsdrift
Bagasjerom495 l
648 700 kr

Leasing av bil - ofte stilte spørsmål

De fleste velger å lease bilen i tre år, men vi tilbyr også kortere leasingavtaler for utvalgte modeller. Ta kontakt og fortell oss om ditt behov. Bindingstid avtales ved inngåelse av kontrakt.

Ved leasing får du samme garantier som om du hadde kjøpt bilen ny. Garantien dekker feil og uforutsette problemer.

Du har ansvaret for normalt vedlikehold samt følge de intervaller for service som gjelder for bilen. Velger du fullservice leasing, kan du inkludere en vedlikeholds- og serviceavtale. Da blir utgiftene dine enda mer forutsigbare.

Du er selv ansvarlig for eventuelle skader på bilen. Skulle du være uheldig, kan du selvsagt benytte deg av forsikringen din.

I utgangspunktet er det du som bestemmer hvem som kan kjøre bilen. Det kan forekomme andre betingelser i enkelte kontrakter.

Når avtaleperioden er over, leverer du bilen tilbake til forhandleren. Vi kontrollerer så bilen for feil og mangler utover normal bruk og slitasje. Finner vi større skader på bilen, vil du kunne bli fakturert for dette. Vi sjekker også at kilometerstanden er i henhold til avtalt kjørelengde i kontrakten. Skulle denne være høyere enn avtalt, vil du blir fakturert for det du har kjørt over. Ser du underveis i leasingperioden at du kjører mer enn avtalt, anbefaler vi deg å kontakte forhandleren din.

Det er sjelden det påpekes såkalt unormal slitasje som må betales av kunden, men det kan jo selvfølgelig oppstå.

Bilbransjen har klare felles rutiner på hva som ansees som normal og unormal slitasje ved tilbakelevering av en leasingbil. Som alle andre NBF-bedrifter følger Bertel O. Steen denne standarden til punkt og prikke.

Dersom det oppstår uenigheter, bruker vi NAF eller Viking Kontroll som en uhildet tredjepart til å gjøre denne vurderingen. Her finner du NBF sine retningslinjer for unormal slitasje.

Ønsker du å avslutte leasingavtalen før kontraktstiden utløper, må du som regel betale et bruddgebyr. I tillegg vil startleien normalt gå tapt. Du kan ikke selge en leasingbil eller en leasingavtale, men du kan overdra den til noen andre. Dersom du ønsker leasingoverdragelse til ny privatperson eller bedrift, må du kontakte bilforhandleren/leasingselskapet for å sjekke at dette er i orden.

Fordelen med å kjøpe bilen etter leasingperioden er at du kjenner bilen godt, og kjenner servicehistorikken på bilen. Dette er noe som ikke bør undervurderes. Det kan i mange tilfeller være tryggere å kjøpe en bil du selv kjenner godt, enn en annen bruktbil med samme alder og kilometerstand. Vurderer du å kjøpe ut bilen etter endt leasingperiode, anbefaler vi å ta kontakt med din forhandler før avtalens utløp for å få en pris på bilen.