Hopp til hovedinnhold

Leasing bil – med og uten innskudd

Drømmer du om å kjøre en splitter ny bil, men blir usikker når du tenker på lånerenter, verditap og teknologisk utvikling? Har du behov i dag som kanskje vil endre seg om få år? Da vil du sette pris på forutsigbarheten, tryggheten og fleksibiliteten leasing av bil gir deg. Kanskje drømmebilen er nærmere enn du tror?

Illustrasjon dame med dekk

Her er 4 fordeler med leasing av bil

  • Du får en helt ny bil
  • Du slipper å ta opp lån
  • Du slipper å selge bilen når avtalen utløper
  • Du slipper å bekymre deg for verditapet på bilen

Når du velger leasing får du en splitter ny bil, rett fra fabrikken. Bilen disponerer du fritt i en avtalt periode. De fleste velger å beholde bilen i tre år, men kortere perioder er også mulig. Når leasingperioden er over, leverer du bilen tilbake til forhandler. Så enkelt!

Når du leaser en bil betaler et fast beløp hver måned, noe som gjør leasing svært forutsigbart. Med leasing kjøper du ikke bilen, og du trenger dermed ikke bekymre deg for bilens verditap, som ofte er den største kostnaden forbundet med det å kjøpe en helt ny bil.

Bilens verditap er differansen mellom hva du må betale for en splitter ny bil, og prisen du får tilbake når du selger den noen år senere.

Les også: Hvordan fungerer leasing?

Leasing med eller uten innskudd?

Innskudd, eller startleie, er et engangsbeløp du betaler ved inngåelse av leasingavtalen. Jo høyere innskudd, jo lavere månedspris. Dette kan du vanligvis justere selv, etter egne behov.

En rekke av våre modeller kan leases uten innskudd, hvis du skulle ønske det. Kontakt din nærmeste Bertel O. Steen-forhandler for et uforpliktende tilbud på leasing.

Smilende par i sommerlige omgivelser med Mercedes EQC i bakgrunnen

Leasing av elbil

Leasing av elbil blir mer og mer populært etterhvert som elbilene tar over det totale bilmarkedet. Hittil har det riktig nok ikke vært like gunstig å lease elbil kontra det å kjøpe den, som det har vært med fossildrevne biler.

Elektriske biler har nemlig hatt avgiftslette i Norge, og dermed vært rimeligere å kjøpe enn andre type biler. Dette har nordmenn nytt godt av i lang tid, samtidig som det i stor grad har eliminert den økonomiske fordelen ved leasing. Disse avgiftslettene er dog ventet å bli redusert eller fjernet fra og med 2023, og da vil det fort bli gunstigere å lease elbil igjen.

Når det er sagt er leasing av elbil fortsatt en svært populær finansieringsmetode, og i mange tilfeller kommer man vel så godt ut av leasing som ved kjøp også med elektriske biler.

Fullservice leasing av bil

Utover en vanlig leasingavtale, tilbyr Bertel O. Steen også en rekke tilleggstjenester som vil gjøre bilholdet ditt enda mer forutsigbart. Vi kaller dette fullservice leasing. Du velger selv hvilke tjenester du ønsker, og prisen bakes inn i den månedlige leasingkostnaden. Jo flere tjenester du velger, jo mer forutsigbart blir bilholdet ditt.

Tilleggstjenestene vi tilbyr er:

  • Forsikring av bilen
  • Vedlikeholds- og serviceavtale
  • Lade- og drivstoffkort
  • Dekkhotell
  • Bombrikke
  • Leiebil når bilen er på service

Les også: Lease eller kjøpe bil - hva lønner seg?

Ofte stilte spørsmål om leasing

De fleste velger å lease bilen i tre år, men vi tilbyr også kortere leasingavtaler for utvalgte modeller. Ta kontakt og fortell oss om ditt behov. Bindingstid avtales ved inngåelse av kontrakt.

Ved leasing får du samme garantier som om du hadde kjøpt bilen ny. Garantien dekker feil og uforutsette problemer.

Du har ansvaret for normalt vedlikehold samt følge de intervaller for service som gjelder for bilen. Velger du fullservice leasing, kan du inkludere en vedlikeholds- og serviceavtale. Da blir utgiftene dine enda mer forutsigbare.

Du er selv ansvarlig for eventuelle skader på bilen. Skulle du være uheldig, kan du selvsagt benytte deg av forsikringen din.

I utgangspunktet er det du som bestemmer hvem som kan kjøre bilen. Det kan forekomme andre betingelser i enkelte kontrakter.

Når avtaleperioden er over, leverer du bilen tilbake til forhandleren. Vi kontrollerer så bilen for feil og mangler utover normal bruk og slitasje. Finner vi større skader på bilen, vil du kunne bli fakturert for dette. Vi sjekker også at kilometerstanden er i henhold til avtalt kjørelengde i kontrakten. Skulle denne være høyere enn avtalt, vil du blir fakturert for det du har kjørt over. Ser du underveis i leasingperioden at du kjører mer enn det som er avtalt i kontrakten, anbefaler vi at du tar kontakt med forhandleren din.

Det er sjelden det påpekes såkalt unormal slitasje som må betales av kunden, men det kan jo selvfølgelig oppstå.

Bilbransjen har klare og felles rutiner på hva som ansees som normal og unormal slitasje ved tilbakelevering av en leasingbil, og Bertel O. Steen følger som alle andre NBF-bedrifter denne standarden.

Ved situasjoner hvor det oppstår uoverenskomst, så bruker vi NAF eller Viking Kontroll som en uhildet tredjepart til å gjøre denne vurderingen. Her finner du NBF sine retningslinjer for unormal slitasje.