Hopp til hovedinnhold

Vi hjelper deg å finne bilen, finansieringsmetoden og bilholdet som passer best for deg

På utkikk etter ny bil? Vi kan ikke fortelle deg hva du skal velge, men vi kan hjelpe deg med hvordan. For oss er det viktigste at du tar gode og riktige valg som møter dine ønsker og behov. Klikk deg inn på boksene nedenfor, og få svar på det du måtte lure på!

Vi hjelper deg!

La oss være ærlige: Ikke alle er like opptatt av bil. Samtidig har mange behov for bil, og et ønske om å disponere egen bil. Men hvordan navigere og ta de riktige avgjørelsene i et stadig mer komplekst marked?

Vårt mål er å gjøre det så enkelt som mulig for deg å velge den finansieringsmetoden, den bilen og det bilholdet som passer deg best. Vi ønsker å svare på de spørsmålene du måtte ha, og gi deg tilstrekkelig informasjon slik at du kan ta gode og veloverveide beslutninger.

For å hjelpe deg på veien har vi laget en guide som tar deg gjennom de viktigste valgene du blir stilt overfor når du skal bestemme deg for type bil og finansieringsform. Hvilke kostnader må du ta høyde for? Hvordan du tar vare på den nye bilen din? Og hva slags bil har du egentlig råd til? Svarene finner du i våre guider.

Guiden finner du ved å klikke på de fire kortene lenger opp på denne siden. La oss hjelpe deg!

Nyttig lesestoff

Familie-elbilen Peugeot e-2008 i grønne, naturlige omgivelser
Vurderer du elbil som familiebil? Da bør du lese dette

På utkikk etter en ny elbil som familiebil? Her er fem punkter vi mener du bør tenke gjennom når du skal kjøpe ny elektrisk familiebil, for å sikre et godt og riktig valg.

Selger viser kunde en ny bil
Leasing vs kjøp av bil: Hva lønner seg?

Når du er på utkikk etter ny bil kan det være vanskelig å få oversikt over hva som lønner seg rent økonomisk av å lease eller å ta opp lån for å kjøpe. Her har vi sammenlignet to bilmodeller for å vise fordelene og ulempene ved å kjøpe og å inngå en leasingavtale.

Smilende par i sommerlige omgivelser med Mercedes EQC i bakgrunnen
Leasing bil – med og uten innskudd

Drømmer du om å kjøre en splitter ny bil, men blir usikker når du tenker på lånerenter og verditap? Har du behov i dag som kanskje vil endre seg om få år? Da vil du sette pris på forutsigbarheten, tryggheten og fleksibiliteten leasing av bil og elbil gir deg. Les mer og motta et uforpliktende leasing-tilbud lenger ned!

To fingre som holdes opp foran et bilspeil.
Så mye kan du spare på elbil på langtur

Bom, ferge, drivstoff – det er mye du kan spare på å kjøre elbil. Derfor har vi sammenlignet reisekostnadene på en populær reiserute i elbil versus hybridbil.

Mercedes-Benz C Klasse sedan på vinterføre
Slik vasker du bilen om vinteren

Det er tøft å være bil, og spesielt på vinteren utsettes den for snø, veisalt og tjære som gir slitasje og gjør den sårbar for rust. I tillegg river piggdekk opp partikler fra veien som kan skade bilen.

Elbil på gresseng
5 grunner til å velge elbil

80 prosent av alle nybiler som selges i dag er helelektriske. Likevel vet vi at mange er usikre på hvorvidt de bør velge elektrisk eller ei. Her er fem grunner til å velge elbil.

Bil med rust på forskjermen
Slik unngår du rust på bilen

Når du kjører, spesielt om vinteren, utsettes bilen din for korrosjon – også kalt rust. Har du oppdaget rust, eller er redd for at bilen din kan være utsatt for rustskader? Her får du noen enkle tips som kan hjelpe deg å forhindre rust på bilen.

Elbil på vinterføre
Kjører du elbil i vinter? Da bør du få med deg disse tipsene

Med inntoget av elbiler og ladbare hybrider har det oppstått nye krav til vedlikehold og oppfølging av bilen, som for mange kan være både ukjent og uvant. Her får du fire vedlikeholdstips som kan spare deg for både frustrasjon og dyre verkstedregninger.

Vinterhjul Mercedes-Benz EQA Bertel O. Steen
Alt du trenger å vite om vinterdekk

Som sjåfør har du ansvar for å sikre at dekkene dine til enhver tid er tilpasset føret du kjører på, slik at du alltid har nødvendig veigrep. Kjører du med dårlige dekk eller ikke skifter til vinterdekk i tide, utsetter du både deg selv og andre for fare.

Kjetil Birkely, dekkansvarlig hos Bertel O. Steen Buskerud
Kontrollér om du har farlig slitte dekk på bilen din

Alt for mange kjører rundt med gamle, slitte eller dårlige bildekk, ofte uten å være klar over det selv eller konsekvensene det kan medføre. Slik sørger du for å ikke være en av dem.

Vaske bilen med høytrykkspyler
Utvendig bilvask – slik vasker du bilen riktig

Grundig bilvask utsetter rustskader og gjør at lakken holder seg lenger. Her finner du alt du trenger å vite om rask og effektiv utvendig vask av bil.

Dashbord i EQA med vinterlandskap ut frontruten
Elbil og vinterføre - slik optimaliserer du rekkevidden

Vinterkulda kan by på utfordringer for elbileiere. Her har vi samlet noen gode råd om hvordan du kan få mer ut av elbilen din på vinteren.

Interiøret i en Kia e-Niro
Rekkevidde på elbil - hvor mye trenger du?

Rekkevidde på elbiler og hybridbiler påvirkes av mange ulike faktorer. Les vår guide til å beregne rekkevidden du trenger for å få fullt utbytte av din nye bil!

En mann og hund sitter i bagasjerommet på en bil
Slik sikrer du hunden i bilen

Har du ofte med deg hunden på kjøretur? Da bør du vite litt om hvordan du reiser. Her får du svar på det du lurer på og gode råd om hvordan du best kan bruke din beste venn i bilen.

Mercedes EQC med åpen ladeluke som lades opp.
Hva er forskjellen på hurtiglading og normallading?

Hva skiller hurtiglading fra normallading, og hva er forskjellen på Type 1 og Type 2?

Ansatt hos Bertel O. Steen skifter dekk på bil
Raskt og trygt dekkskifte hos Bertel O. Steen

Når nettene blir lange og kulda setter inn, da er det på tide å skifte til vinterdekk. Hos Bertel O. Steen skiftes dekkene dine raskt og enkelt mens du nyter en varm kopp kaffe.

Far fester datter i barnesete i bil
Slik sikrer du barn i bil

Det finnes ulike typer av barneseter tilpasset barnas alder og høyde. Les mer om reglene, typer av barneseter og sikring av barn i bil.

Medarbeider hos Bertel O. Steen foretar dekkskifte
Hvordan var det med piggdekk og regler igjen?

I Norge er det forbudt å bruke piggdekk fra første mandag etter påske og frem til 1. november, foruten i de tre nordligste fylkene hvor datoen er fra 1. mai til 15. oktober. Men det fins unntak til reglene.

Åpen ladeluke på elbil med mulighet for CCS-lading.
Elbilordlisten: ord og uttrykk du som elbileier bør kjenne til

Som elbileier må du forholde deg til en rekke nye ord og uttrykk. Vi har samlet noen av de viktigste begrepene og forklarer deg hva de betyr.

Mann og hund sitter på stranda med elbil i forgrunnen
Bilferie med elbil: 10 tips for en elektrisk sommerferie

Første gang du skal feriere i elbil? Les våre 10 beste tips for en vellykket og helelektrisk sommerferie.

Defa ladeboks montert på veggen i en garasje
Hjemmelader til elbil

Kjøper du elbil, er det viktig at du får ladet bilen din sikkert og effektivt hjemme. Les hvorfor du bør investere i en hjemmelader samt hvordan du får installert ladeboks.

Elbil som lades
Hvordan lade elbil - en nybegynnerguide

Enten du akkurat har kjøpt elbil, eller vurderer å skaffe deg en, så kan det som handler om lading virke litt overveldende. Vi har derfor laget en enkel og oversiktlig guide som gir deg svaret på alt du lurer på om lading av elbil.

Vindusviskere på frontruten til en bil
Når bør du bytte vindusviskere?

God sikt er viktig for trygg og sikker kjøring. Det krever nye og rene vindusviskere som fungerer slik de skal. Lyst til at de skal holde seg gode litt lenger? Da har vi tips for da!

Dashbord i bil vaskes med klut
Slik vaske og rengjør du bilen innvendig

Riktig rengjøring sørger ikke bare for et hyggelig inneklima i bilen, det er også viktig for vedlikehold av bilens interiør. Støv, sand, salt og rester av kjemikalier sliter på interiørets overflater og kan redusere bilens verdi.

To kvinner på juleshopping ved bagasjerom
Pass på! Jula er høysesong for bulker

Jula er høysesong for kos og god stemning, men også den tiden på året der mange nordmenn bulker og skader bilen i trafikken. Ikke la julestresset koste deg dyrt. Her er våre råd til deg.

Service på bil hos Bertel O. Steen
Utsett betaling for verksted i fire måneder

Et uventet verkstedsbesøk kommer ikke alltid når det passer for din økonomi. Vi er opptatt av at du skal ha muligheten til å ta bilen din på verksted når det er nødvendig.