Kia XCeed

Test av Kia XCeed: «Dette er Kias beste bil»

Nettmagasinet Motor.no mener XCeed er Kias lekreste bil og beskriver den som stilriktig og selvsikker til en fornuftig pris. Dinside.no gir XCeed terningkast fem og roser bilen for flott design, fine kjøreegenskaper, god plassutnyttelse og god kvalitet på interiøret.

XCeed er designet i Frankfurt, og selv om bilen naturlig nok hører til i Ceed-serien, så skiller den seg fra de øvrige modellene. Dette er en crossover med karakter. XCeed har for eksempel en egen fortolkning av Kias såkalte tigersnute-grill og frontpartiet midt på panseret er høyere enn på tradisjonelle Ceed. 

XCeed har også sitt eget oppsett av understellet som gir et lavere tyngdepunkt. Dette gjør at bilen har fine kjøreegenskaper sammenlignet med en typisk SUV. Den er rett og slett mer komfortabel, forutsigbar og retningssikker å kjøre. Dette er noe vi vet mange av våre kunder vil sette pris på.

Kia XCeed Kia XCeed Kia XCeed Kia XCeed Kia XCeed Kia XCeed Kia XCeed

Kia XCeed: God plass i kupé og bagasjerom

Selv om XCeed er kompakt er den også romslig. Det er fint plass til fire voksne, og alle sitter komfortabelt. Modellen er lengre enn tradisjonelle Ceed og litt mindre enn Sportage. Bagasjerommet er på 426 liter og kan økes til nesten 1400 liter ved å slå ned baksetene. Setene kan splittes 40:20:40, og bagasjeromgulvet kan stilles i to posisjoner. Den elektriske bakluka har håndfri-funksjon.

Interiøret er en videreføring fra Ceed-modellene, med en midtkonsoll orientert mot fører, og en stor infotainmentskjerm som preger dashboardet. Materialkvaliteten er høy, med detaljer i satin krom og valg mellom flere ulike stoff, skinn og farger.

Den plasserer seg mellom Ceed kombi og Sportage med en lengde på 4.395 mm og høyde på 1.490 mm. Den er 85 mm lenger og 43 mm høyere enn Ceed kombi, og 90 mm kortere og 155 mm lavere enn Sportage.

Kia XCeed Kia XCeed Kia XCeed

Kia XCeed: Tilkobling og sikkerhetssystemer

XCeed er første modell med Kias nye heldigitale instrumentpanel, Supervision, på 12,3 tommer (Exclusive). Med XCeed lanserer Kia også et nytt infotainment-system som gjør at bilen alltid er koblet til internett. Systemet støtter både Apple CarPlay og Android Auto. Du kan koble to telefoner på samtidig slik at føreren kan ha én visning, for eksempel navigasjon, mens en av passasjerene velger favorittsangen eller sjekker vær og vind.

Interiøret er slik vi kjenner det fra andre Kia-modeller – gjennomgående høy kvalitet. I utstyrsvarianten Exclusive får du attpåtil setevarme og ventilasjon i setene. Sistnevnte er veldig bra om sommeren og sørger for et godt førermiljø. 

XCeed kommer med en rekke førerassistent- og sikkerhetssystemer. Disse inkluderer blant annet Smart Cruise Control, blindsonevarsling, automatisk nødbremsesystem med fotgjengergjenkjenning, Intelligent Speed Limit Warning, parkeringsassistanse, filholder, fjernlysassistent og tretthetsvarsel. 

Beregn din månedspris

299 900 Kr
Kr
2 602 Kr
  • Rente: 4.95%
  • Effektiv rente: 6.61%
  • Kredittkostnad: 54 857,-
  • Kredittkjøpspris: 354 757,-

Låneprisen pr. måned inkluderer etablerings- tinglysning- og termingebyr. Renten er flytende. Egenandel er 35 %, denne kan du endre. Vi tar forbehold om feil i beregning og renter.

Kia XCeed - Priser og modeller

Pris inkl. levering Drammen.
Kia XCeed priser
ModellvariantPris fra
Kia XCeed, 6 tr. manuell 1.0 bensin turbo299 900
Kia XCeed, 7 tr. DCT automat 1.4 bensin turbo379 900
KIA XCeed, 7 tr. DCT automat 1.6 CRDi379 900
Kia XCeed, 7 tr. DCT automat 1.4 bensin turbo439 900
Kia XCeed, 7 tr. DCT automat 1.6 CRDi439 900

* Det tas forbehold for skrivefeil i prislisten.