Hopp til hovedinnhold
EQE SUV fra Mercedes-EQ

Enorm interesse for nylanseringen EQE SUV fra Mercedes-EQ

18.11.2022

Etter å ha teaset ivrige elbilkunder i lang tid har Mercedes-EQ endelig lansert luksus-SUVen EQE SUV. Dette har lenge vært ventet å bli en folkefavoritt her til lands, og troen er ikke akkurat mindre etter lanseringen.

– Jeg har hatt store forventninger til denne bilen helt siden det ble lansert at den ville komme, og jeg må si at forventningene bare har blitt enda større etter verdenspremieren, sier salgsleder for nybil i Bertel O. Steen, Einar Smith-Hansen.

Fra før av hadde vi kun fått noen små drypp fra den tyske bilprodusenten, i form av et knippe interiørbilder og noen hint om hva som ville komme. Utover det var det også forventet at mange av suksessfaktorene fra EQS, EQS SUV og EQE ville videreføres. Likevel er salgslederen mektig imponert over det han nå har sett fra Mercedes-EQ.

Her har vi rett og slett en elbil som innehar alt det den norske kunden etterspør, pluss ganske mye ekstra. Den har firehjulsdrift, den har tilhengerfeste, den har god plass, den har en veldig god rekkevidde og den har et både tøft, sporty og pent design. Mer kan man ikke ønske seg, sier Smith-Hansen, og spår en ny storselger fra Mercedes-EQ.

– Nå blir det spennende å se hvor fort den blir levert og hvor mange eksemplarer vi klarer å få sopet til oss her i Norge. Er det en ting jeg uansett føler meg trygg på så er det at etterspørselen kommer til å være enorm, og det merker vi allerede, sier han.

En luksuriøs og imponerende SUV

EQE SUV fra Mercedes-EQ kommer i fire ulike effektutgaver, to fra Mercedes-EQ, og i tillegg to utgaver fra Mercedes-AMG:

EQE SUV 350 4MATIC: 292 hk og inntil 459-558 km rekkevidde (WLTP).

EQE SUV 500 4MATIC: 408 hk og inntil 460-547 km rekkevidde (WLTP).

EQE SUV 43 4MATIC fra Mercedes-AMG: 476 hk og inntil 431-488 km rekkevidde (WLTP).

EQE SUV 53 4MATIC+ fra Mercedes-AMG: 626 hk (med AMG Dynamic Plus) og inntil 375-470 km rekkevidde (WLTP).

Uavhengig av hvilken effektmodell du velger får du firehjulsdrift, tilhengerfeste som kan trekke inntil 1 800 kg og en ordentlig luksusbil, både i utseendet, komfort og kjøreegenskaper.