Hopp til hovedinnhold

Bestill service på bil

Vi anbefaler alle våre kunder å levere bilen regelmessig inn til service. På den måten unngår du blant annet større reparasjoner og dyrere verkstedutgifter på bilen senere.

Bestill time til service

Følger du bilens serviceprogram sikrer du garanti og muligheten for å reklamere. En bil som blir tatt godt vare på, varer også lenger.

Illustrasjon av bil på service hos bilverksted.

Derfor bør du levere bilen til jevnlig service

En bil som blir tatt vare på, varer rett og slett lenger. En service gir deg også en ekstra trygghet som sjåfør når du vet du kjører en sikker bil som er sjekket av fagfolk.

Service sikrer garanti og reklamasjonsrettigheter

Å følge bilens serviceprogram sikrer garanti og reklamasjonsrettigheter på bilen din. En bil med et servicehefte som vitner om regelmessig service holder også verdien på bilen oppe og kan sørge for et enklere salg til en bedre pris.

Service på bilen forebygger

Bilen din blir kontinuerlig utsatt for store og små påkjenninger ved bruk, og den utsettes for slitasje fra vær og vind. Små uregelmessigheter og feil kan fort vokse seg store. Det kan være fristende å utsette slike reparasjoner, men det kan koste deg dyrt og ikke minst gå ut over driftssikkerheten.

Slitte deler blir byttet i tide

Bilen blir sjekket etter produsentens serviceskjema, som består av en rekke punkter. Deler vi oppdager slitasje på blir byttet ut. Alt av utskifting og eventuelt andre reparasjonskostnader blir du informert om i god tid, slik at du får tatt en avgjørelse i samråd med oss.

Hvor ofte skal bilen på service?

Nye biler sier som regel fra når det er på tide med service. Er du registrert i vårt serviceprogram, og har en bil som ikke melder fra, kaller vi deg inn. Hvor ofte du blir kalt inn varierer fra bilmerke og bilmodell, men det vanligste er annethvert år eller etter et visst antall kjørte kilometer.

Verdt å vite om service på merkeverksted

Merkeverksteder spesialiserer seg på enkelte bilmerker og holder seg oppdaterte på produsentenes siste teknologi og programvare. Når du velger et merkeverksted tilbys for eksempel ofte mobilitetsgaranti utover det som er lovpålagt og du kan være helt trygg på at mekanikerne har den rette kompetansen for reparasjon og service på bilen din.

Er bilen din eldre enn 5 år og trenger service?

Vi har egne serviceprogrammer til biler som er eldre enn 5 år for alle våre merker.

Opel, Kia Peugeot og Citroën: Les mer om serviceprogrammet Service 5+.

Mercedes-Benz: Les om service på Mercedes-Benz 5 år eller eldre.

Service på elbiler

Elbiler har færre deler enn en vanlig biler på fossilt drivstoff og krever derfor ofte litt mindre på service, men skifte av bremsevæske og pollenfilter er helt vanlig service på elbiler. I tillegg kontrolleres bremsene og styreenheter, kartverk og programvare oppdateres etter behov.

Service på elbiler - mer informasjon:

Elbilservice Kia
Elbilservice Peugeot

Service er ikke det samme som EU-kontroll

En EU-kontroll er en sikkerhetssjekk av bilen din og lovpålagt. Service på bilen er frivillig, men vi fraråder å ikke følge bilens serviceprogram. Har du et servicehefte som viser regelmessig service, holder bilen seg bedre i verdi - regelmessig service forebygger skader.

Bilen på verksted - slik fungerer det
1
Bestill time online

Klikk deg inn på vår digitale bestillingsløsning. Her legger du inn detaljer om bilen din, hvilke tjenester du ønsker utført samt når og hvor. Du kan bestille time på verksted her.

2
Få bekreftelse, pris og oppfølging

Vi gir deg alltid en bekreftelse med pris før vi begynner på jobben. Du får også tilsendt en link til vår digitale Tracker. Der kan du følge hele prosessen samt legge til og godkjenne nye behov hvis det skulle oppstå underveis.

3
Levere bilen på verksted

Levere din bil på ett av våre merkeverksteder. Du kan vente hos oss eller få leiebil hvis du har behov. Hos de fleste av våre bilverksteder bruker vi AutoKey - du kan da levere bilen når det passer deg 24/7.

4
Du får beskjed når bilen er klar til henting

Vi sender deg en SMS når vi har fullført jobben på verksted.