Bestill time til hjulskift

Er det på tide å bytte hjul på bilen? Vi utvider våre åpningstider i sesonger hvor det er aktuelt å bytte hjul slik at du kan være sikker på at du kjører med hjul etter forholdene. Ønsker du å gjøre hjulskiftet selv finner du vår trinnvise guide nedenfor.

Bestill time til hjulskift

Vi skifter hjulene dine raskt og enkelt mens du nyter en varm kopp kaffe. Visuell sjekk av dekk og bremser samt kontroll av lufttrykk er inkludert.

Tid for hjulskift?

Er det på tide å bytte hjul på bilen? Vi utvider våre åpningstider i sesonger hvor det er aktuelt å bytte hjul slik at du kan være sikker på at du kjører med hjul etter forholdene. Ønsker du å gjøre hjulskiftet selv finner du vår trinnvise guide nedenfor.

Ønsker du å bytte hjul selv? Følg vår guide her

Ønsker du å bytte hjul selv er det lurt å kjenne til de viktigste kravene som stilles til bildekk i Norge. Det gjelder enten om du gjør jobben selv eller om du setter den bort til profesjonelle.

Slik skifter du hjul selv - 10 steg

 1. Parker bilen på rett og fast underlag.
 2. Husk håndbrekket.
 3. Sørg for å bruke en stødig jekk. Som regel ligger jekken som følger med bilen under lokket i bagasjerommet. Sjekk instruksjonsboken.
 4. Løsne hjulboltene på hjulet som skal skiftes før du jekker opp bilen.
 5. Pass på å plassere jekken på riktig punkt under bilen for å unngå skader og uhell. Sjekk instruksjonsboken.
 6. Husk å aldri bevege deg under en bil som kun er støttet opp av en jekk. Legg et hjul under bilen for sikkerhetsskyld.
 7. Plasser hjulene riktig vei. Dersom hjulene har en spesiell rotasjonsretning anvises dette ofte ved hjelp av en pil på siden av dekket.
 8. Skru hjulboltene inn i et diagonalt mønster og stram de gradvis til. Jekk ned bilen før du trekker skikkelig til, men ikke ta i for hardt. Det skal ikke knirke i boltene.
 9. Sjekk lufttrykket før du kjører, eller på nærmeste bensinstasjon. I tillegg bør du nullstille dekktrykksovervåkningen i bilen, slik at du unngår eventuelle feilmeldinger etter dekkskiftet. Riktig lufttrykk i dekkene og hvordan du nullstiller dekktrykksovervåkningen finner du i bilens instruksjonsbok.
 10. Etter du har kjørt noen mil bør du gå over boltene for å etterstramme/se at de sitter.

Piggdekk eller piggfrie vinterdekk?

I Norge finnes det både piggfrie vinterdekk og piggdekk med egenskaper som sikrer godt grep på både is og snø. Vurder gjerne forholdene i områdene der du kjører mest når du skal velge nye vinterdekk. Det kan også være fint å vite om de ulike begrensningene for bruk av pigg- og piggfrie dekk.

Les også: Dette er gjeldende regler for piggdekk

Riktig oppbevaring av bildekk

Dekk som oppbevares skikkelig, varer lenger. Mørke, kjølige og tørre boder eller kjellere er perfekte oppbevaringsplasser for dekk. Unngå direkte sollys, høye temperaturer og UV-stråling. Bruk gjerne dekkposer til dette.

Dekk med felger bør lagres liggende. Gjerne stablet oppå hverandre eller hengende på veggen. Om du har løse dekk skal disse lagres stående. Ikke liggende eller hengende.

Juster gjerne dekktrykket før du skifter dekk. Da er det også større sannsynlighet for at dekkene har riktig trykk når de skal på bilen igjen.

Når du tar av hjulene er det også lurt å gi dem en liten vask. Dette gjelder spesielt vinterhjul da disse kan være dekket av mye salt, skitt og veipartikler som tærer på hjulet.

Så lenge holder et sett med dekk

Som regel sier vi at et sett med dekk bør holde ihvertfall tre sesonger, men hvor lenge dekkene holder avhenger av flere faktorer. For eksempel vil hvor mye du kjører og hvilket underlag du kjører på, påvirke hvor godt dekkene dine holder seg eller slites.

Det er viktig å følge med slik at dekkene du kjører med overholder minimumskravet for mønsterdybde for aktuell sesong. Vi anbefaler å holde deg godt over minimumskravet i dybde, gjerne med så mye som 1 mm.

 • Minimumskrav for sommerdekk er 1,6 mm
 • Minimumskrav for vinterdekk er 3 mm
Slik fungerer det
1
Bestill time online

Klikk deg inn på vår digitale bestillingsløsning. Her legger du inn detaljer om bilen din, hvilke tjenester du ønsker utført samt når og hvor. Du kan bestille time her

2
Bekreftelse, pris og oppfølging

Vi gir deg alltid en bekreftelse med pris før vi begynner på jobben. Du får også tilsendt en link til vår digitale Tracker. Der kan du følge hele prosessen samt legge til og godkjenne nye behov hvis det skulle oppstå underveis.

3
Lever bilen

Lever bilen hos en av våre merkeverksteder. Du kan vente hos oss eller få leiebil hvis du har behov. Hos de fleste av våre verksteder bruker vi AutoKey, slik at du kan levere bilen når det passer deg 24/7.

4
Du får beskjed når bilen er klar til henting

Vi sender deg en SMS når vi har fullført jobben.