Hopp til hovedinnhold
Kia EV6 Car of the Year

Kia EV6 kåret til «Car of the Year 2022»

15.12.2022

Kia EV6 tok markedet med storm da den ble lansert i april i fjor, og har siden høstet lovord fra journalister, biltestere og fornøyde kunder verden over. Euforien ser heller ikke ut til å avta med det første, for nå har EV6 nylig blitt kåret til «Car of the Year 2022».

- Får mer en du betaler for

At Kia EV6 er en svært populær og ettertraktet elbil her til lands er det lite tvil om. Interessen for den prisvinnende crossoveren er så stor at Bertel O. Steen har sett seg nødt til å øke bemanningen for å møte etterspørselen, mens TV2s Broom skriver at «her får du rett og slett mer enn du betaler for».

Flere av de kjente biltesterne har også vært ute med terningen, der både elbil24 og VG triller en femmer.

Aller gjevest er nok likevel den ferskeste utmerkelsen av dem alle; nemlig «Car of the Year 2022». Dette er en høythengende internasjonal utmerkelse, der en uavhengig jury bestående av bilkyndige journalister fra flere ulike land stemmer frem den mest fremragende bilen det aktuelle året. I år var det altså Kia EV6 som stakk av med seieren.

Se pris, book prøvekjøring og få tilbud på Kia EV6 her.

I videoen under får du en gjennomgang av Kia EV6 Exclusive

Utdrag fra jurymedlemmenes begrunnelser

«EV6 skiller seg ut ved å kombinere energieffektivitet, stor batterikapasitet og ultrarask lading.»

«Sportsligere kjøring, fastere fjæring, høy rekkevidde og utmerket hurtiglading, stor plass og fine detaljer i interiøret.»

«Inne i den romslige og gjennomførte kupeen sørger den teknologiske innovasjonen for god komfort, samtidig som EV6 byr på en jevn og behagelig kjøreopplevelse.»

«Den beste elbilen av alle finalistene. Den har de samme fordelene som Ioniq 5, men er en enda mer balansert bil som er mer raffinert i oppsettet med mer attraktivt design og en finish av høyere kvalitet.»

«En utmerket elbil med rask lading og god rekkevidde, til en god pris. Sammenlignet med Hyundai tilbyr EV6 et mindre karosseri, mer leken håndtering og strammere styring. Litt sportsligere totalt sett».

Flere bilder og informasjon om: Kia EV6 med bakhjulstrekk eller EV6 med 4x4.