Hopp til hovedinnhold
Avdelingsleder for Kia hos Bertel O. Steen Trondheim, Frode Størseth, står foran en Kia EV6 og smiler til kamera

Kia EV6 slår rekorder: - Aldri opplevd maken til elbil-interesse

20.12.2022

Siden lanseringen av Kia EV6 i april i fjor, har den helelektriske crossoveren fått stor oppmerksomhet både blant bil-testere, journalister og folk flest. Etter at den første bilen kom til Norge har interessen økt ytterligere – og forhandlerne må nå bemanne opp for å møte interessen.

Enorm interesse for Kia EV6

– Jeg har aldri opplevd noe i nærheten av en sånn respons som vi har hatt og fortsatt har med Kia EV6. Før bilen i det hele tatt hadde kommet til Norge hadde vi en lang liste på mer enn 200 mennesker som ønsket prøvekjøring, som er ekstremt gode tall.

Det sier avdelingsleder for Kia hos Bertel O. Steen Trondheim, Frode Størseth. Avdelingslederen har jobbet med Kia i 16 år, og merker at EV6 virkelig har vært et gjennombrudd for den sørkoreanske bilprodusenten.

– Det er helt klart en ny tid for Kia nå, etter at elbil-bølgen slo over oss for noen år siden. Kia har fått fotfeste som en innovativ og folkelig elbil-leverandør, og har nå befestet denne posisjonen ytterligere med lanseringen av EV6, sier Størseth entusiastisk.

En elektrisk crossover for norske forhold

Kia EV6 er en såkalt crossover, en krysning mellom en sedan og en SUV, som gir bilen det beste fra to verdener: Den har god høyde og godt med plass, samtidig som den er en stillegående og behagelig bil med gode kjøreegenskaper.

EV6 leveres i fire ulike hovedutgaver: EV6 77,4 kWh RWDEV6 77,4 kWh AWDGT Line og GT.
Alle modellene kan leveres tilhengerfeste.

- En elbil perfekt for norske forhold

– Jeg pleier å si at Kia EV6 er som et kinderegg, skapt for norske forhold: Du får god plass, du får en høy bil, du får firehjulstrekk, du får god rekkevidde og du får ekstrem ladehastighet. Da har du egentlig alt den norske forbrukeren ønsker seg, sier Størseth.

Klikk her for å motta et uforpliktende tilbud: EV6 77,4 kWh RWD | EV6 77,4 kWh AWD | EV6 GT-LINE | EV6 GT.

Elbil med verdensrekord og topplassering

Nettopp dette med ladehastighet er et aspekt ved elbiler som muligens har blitt litt underkommunisert. For dersom du skal ut på en ordentlig langtur vil du på et eller annet tidspunkt være avhengig av å lade bilen, og da er det praktisk at ladingen gjennomføres så raskt som mulig.

Med Kia EV6 bør i alle fall ikke ladehastigheten være noen bekymring: Bilen har nemlig satt verdensrekord for færrest ladetimer brukt på strekningen New York – Los Angeles, som resulterte i en plass i Guinnes World Records 2021.

Like etter å ha notert seg for verdensrekorden, inntok EV6 også topplassering i Motors biltester, med en poengsum på hele 85 poeng.

En folkelig elbil med premium-tendenser

At sørkoreanerne har truffet godt med Kia EV6 er det lite tvil om. Hos Bertel O. Steen Trondheim har den enorme interessen ført til at de må bemanne opp for å møte etterspørselen, og Størseth nøler ikke lenge på spørsmål om hvorfor denne bilen treffer så godt.

– Det er nok den folkeligheten Kia representerer, og at de har truffet med innovativ teknologi som er helt enestående og nærmest tilhører neste generasjon. Også har de turt å designe en bil som skiller seg ut, og som ikke ser ut som alle andre. Så det er en folkelig bil med litt premium-tendenser, til en folkelig pris, sier han.

Og nettopp dét tror han også vil føre til at interessen holder seg oppe i all overskuelig fremtid:

– Alt tyder på at dette trykket kommer til å vedvare i de kommende årene. Interessen for prøvekjøring av EV6 er så massiv at de ressursene vi nå har oppbemannet ikke trenger å være bekymret for å ha lite å gjøre det neste året, sier Størseth muntert.

Ønsker du et uforpliktende tilbud eller å prøvekjøre Kia EV6? Bestill prøvekjøring og tilbud på din prefererte modell her: