Hopp til hovedinnhold
EQC fra Merdeces-EQ står parkert i et veikryss med frodig grønn bakgrunn

Denne bilen har landets mest fornøyde elbilkunder

18.11.2022

EQC fra Mercedes-EQ har gjennom flere år vært en av de mest etterspurte elektriske SUV-ene på markedet. Interessen vedvarer også når vi er godt inne i 2022 – men hvorfor har den blitt så umåtelig populær?

– EQC byr på en helt fantastisk kjøreopplevelse, enkelt og greit.  Den er veldig stillegående, og det er absolutt den mest komfortable bilen jeg har kjørt. Selv sammenlignet med Mercedesene jeg har kjørt tidligere vil jeg si at den skiller seg ut, sier Niclas Da Silva Teixeira.

Teixeira hentet nylig ut sin EQC hos Bertel O. Steen. Etter å ha kjørt den i et par måneder har han ingen vanskeligheter med å forstå hvorfor denne bilen er så godt likt av både kunder og biltestere.

– Hva er det man ikke kan like her? Jeg liker alt fra kjørekomforten og designet, til de store skjermene og teknologien i bilen. Jeg får en luksusfølelse av alt her, egentlig, og da er jeg solgt.

Ønsker du et uforpliktende tilbud eller prøvekjøring av EQC? Klikk her.

Niclas Teixeira sitter i sin nye EQC og smiler til kamera
FORNØYD EQC-EIER: Niclas Da Silva Teixeira har kjørt en rekke Mercedeser tidligere, men ingen har vært like komfortable som EQC.

Landets mest fornøyde elbilkunder

Teixeira er heller ikke alene om å fullrose EQC fra Mercedes-EQ. Premium-SUV-en har nemlig mottatt en rekke gode omtaler fra både journalister, biltestere og kunder, og fikk blant annet terningkast 6 i VG.

I tillegg til dette har EQC mottatt den kanskje gjeveste og viktigste utmerkelsen og tilbakemeldingen en bil kan få: Da elbil24 undersøkte hvor fornøyde elbileierne er med bilene sine, gikk EQC helt til topps.

EQC-eierne er med andre ord de mest fornøyde elbilkundene i landet, med en gjennomsnittskarakter på 5,47(!) av 6 mulige.

Se video om EQC

Full videovisning av EQC fra Mercedes nedenfor:

– EQC har alt du ønsker deg

Som salg- og markedssjef hos Bertel O. Steen Jessheim er det få som kjenner elbilmarkedet og kundenes ønsker og behov bedre enn Thore Kjetså.

Han har solgt en lang rekke EQC-er til fornøyde kunder de siste årene, og er ikke overrasket over de gode tilbakemeldingene.

– EQC er en veldig fin totalpakke, der du får en pen og komfortabel SUV i premium-segmentet, med god rekkevidde, tilhengerfeste, firehjulsdrift og mulighet for taklast. EQC har stort sett alt du ønsker deg av en elbil.

- Thore Kjetså

Bilde av førermiljø i EQC tatt fra baksetene og frem
ELEGANT FØRERMILJØ: Interiøret i EQC fra Mercedes-EQ er elegant og stilrent, med en rekke smarte funksjoner.

Spørsmål om EQC?

Vi har samlet en liste med de vanligste spørsmålene vi mottar om Mercedes EQC.

Ofte stilte spørsmål om EQC

Bagasjerommet på EQC er 500 liter. Her er det god plass til barnevogn, golfbag eller god mulighet til å stable kofferter på langs eller i høyden. Se flere bilder av EQC innvendig og utvendig.

EQC har et strømforbruk på ca 20,5 - 23,2 kWt/100km for blandet kjøring. Angitt verdi oppgitt av Mercedes er referanseverdier og kan påvirkes av last, topografi, personlig kjørestil, omgivelser og egenskaper ved aktuell kjørerute. WLTP-verdiene er ihht. fabrikkstandardutstyrt bil.

I følge NAF sin offisielle vintertest utført vinteren 2021 ble det registrert et forbruk på 25,4 kwH/100 km. I rekkeviddetesten gikk EQC 307 kilometer. Testbilen hadde AMG-utstyrsnivå og testen ble utført i snøvær med temperatur på mellom 3 og -6 grader.

EQC finnes i totalt 12 forskjellige fargevalg. Av disse er hele 7 av farge en metallic farge. Sort er standard lakk og polar hvit er rimeligste fargeendring utover standard. Ellers er det fullt mulig å få en EQC i fargene blå, rød, hvit og ulike sølv/grå fargenyanser. Vær obs på at fargevalg kan medføre et pristillegg.

Akselerasjonen til EQC tar deg fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder. Toppfarten til EQC er 180 km/t og er elektronisk begrenset.

Bakkeklaringen på Mercedes EQC er oppgitt og målt til 14cm. Dette betyr i praksis kun en forskjell på 2,6 cm sammenlignet med den mer kjente fossilbilen GLC fra Mercedes. Hvor stor bakkeklaring man behøver kommer helt an på kjøremønster og hvor man kjører.

Nye Mercedes EQC har mulighet for hurtiglading opptil 110 kW ved bruk av hurtiglader. Bilen bruker kun 39 minutter på å lade fra 6-80% målt i 2020 av NAF. Ved lading på vinterstid kan du forvente at batteriet lader fra 9-79% på bare 40 minutter.

Prisen på service for EQC avhenger av kilometerstand og/eller antall år. Prisen på service varierer mellom kr 3 990 for liten elbilservice, og kr 6 990 for stor elbilservice. For Mercedes benyttes betegnelsen A- og B-service. På en A-service sjekkes de viktigste komponentene i EQC-en, bytte av støvfilter, oppdatering av software. En A-Service inntreffer etter 1-3-5 år eller per 25 - 75 - 125.000km. På en B-service vil din EQC få byttet støvfilter, pollenfilter, bremsevæske og oppdatert software. B-service skjer med intervaller på 2-4-6 år eller per 50 - 100 - 150.000 kilometer.

Usikker på EQC får plass i garasjen? Vel, bredden på EQC inkl. speilene er 2,09 meter og lengden er 4,76 meter. Bilen er totalt 1,62 centimeter høy. De innvendige målene fra dør til dør i forsete er 1,5 meter og 1,47 meter for bakseteraden.