Hopp til hovedinnhold

Reparasjon av steinsprut og sprekk i frontrute

Har du fått steinsprut eller sprekk i frontruten? Ikke vent for lenge med å fikse den. Da kan skaden fort bli mye større. Les våre råd ved skader i frontruta.

Bestill time på verksted for steinsprutskade

Våre verksted utfører utbedring og reperasjon av steinsprutskade, sprekk i frontrute, lakkskader og lignende som følge av steinsprut. Dersom du må bytte frontrute dekkes dette ofte av kasko eller delkasko-forsikringen.

Illustrasjon av Bertel som bestiller time for steinsprutskade i bookingkalender til verksted.

Fått steinsprut? Ikke vent for lenge!

Dersom du har fått steinsprutskade på ruten er det viktig å ikke vente for lenge med å reparere skaden.

En skadet frontrute er ømfintlig for temperatursvingninger og fuktighet og kan utvikle seg til større skader.

Små hakk og sprekker kan raskt utvide seg, spesielt når det er kaldt, og derfor er det viktig at du tar kontakt med et verksted så fort du har mulighet.

Steinsprutskade kan beskyttes med teip

Om du har teip tilgjengelig kan du med fordel dekke til sprekker eller riper på fronruten med en teipbit.

En frontrute består av to lag glass med folie imellom, og kommer det fuktighet og skitt inn til folien kan denne bli misfarget.

En slik fuktskade kan føre til et grått felt i frontruta og dette er vanskelig eller ofte umulig å reparere. Dekk til sprekken og kom deg så raskt du kan til et verksted for å få fikset skaden.

Hva koster det å reparere steinsprut på frontruten?

Skader som kan repareres, som for eksempel steinsprang, dekkes normalt i sin helhet av forsikringen.

Om du må bytte frontrute så dekkes det vanligvis over kasko eller delkasko forsikring, men du må da normalt betale en egenandel. Vent derfor ikke for lenge slik at mindre skader på bilruten utvider seg til en større sprekk.

Frontruta er en viktig del av bilens konstruksjon

Frontruta skal ikke bare gi klar sikt, men er også en viktig del av bilens karosseri. Frontruta stiver opp karosseriet, støtter airbagens funksjon og skal tåle store belastninger. Derfor er det viktig at frontruta er i god stand slik at den kan ivareta sine funksjoner.

Rekalibrering av frontrute hos et merkeverksted

I tillegg til å være en viktig del av bilens karosseri, inneholder moderne frontruter ofte flere komponenter som sensorer, head-up-skjerm og kameraer. Etter reparasjon av steinsprut der gjerne frontruten har vært byttet, må komponenter i frontruten rekalibreres riktig og presist da de igjen påvirker bilens støtte- og sikkerhetssystemer.

Mekanikerne på våre merkeverksteder kurses fortløpende slik at du kan være sikker på at de har kompetansen til å gjøre rekalibrering av frontrute riktig.

Våre sertifiserte merkeverksteder benytter seg utelukkende av originaldeler der det er nødvendig med utskifting av frontrute eller andre deler.

Har du sprekk eller ripe i frontruta? Hos oss kan du enkelt bestille time online hos ditt lokale verksted.

Bilen på verksted - slik fungerer det
1
Bestill time online

Klikk deg inn på vår digitale bestillingsløsning. Her legger du inn detaljer om bilen din, hvilke tjenester du ønsker utført samt når og hvor. Du kan bestille time på verksted her.

2
Få bekreftelse, pris og oppfølging

Vi gir deg alltid en bekreftelse med pris før vi begynner på jobben. Du får også tilsendt en link til vår digitale Tracker. Der kan du følge hele prosessen samt legge til og godkjenne nye behov hvis det skulle oppstå underveis.

3
Levere bilen på verksted

Levere din bil på ett av våre merkeverksteder. Du kan vente hos oss eller få leiebil hvis du har behov. Hos de fleste av våre bilverksteder bruker vi AutoKey - du kan da levere bilen når det passer deg 24/7.

4
Du får beskjed når bilen er klar til henting

Vi sender deg en SMS når vi har fullført jobben på verksted.