Hopp til hovedinnhold
Vindusviskere på frontruten til en bil

Når bør du bytte vindusviskere?

24.09.2022

God sikt er viktig for trygg og sikker kjøring. Det krever nye og rene vindusviskere som fungerer slik de skal. Lyst til at de skal holde seg gode litt lenger? Da har vi tips for da!

Fire tegn på at du bør bytte vindusviskere

Lurer du på om det er på tide å bytte vindusviskere? Dette er noen av tegnene på at det er på tide å bytte vindusviskere.

  • Det ligger igjen striper med vann på frontruta etter bruk.
  • Gummien på viskerne har blitt hard og sprø.
  • Trafikkfilm: frontruten din har et tynt, grått lag av fett og møkk.
  • Vindusviskerne bråker når du bruker dem

Skifte ut vindusviskere på bilen regelmessig

Det smarteste er å skifte vindusviskere på bilen regelmessig, som en del av din rutinemessige service eller dekkskifte. Nye vindusviskere er en ganske beskjeden investering som er essensiell for god sikt og trygg kjøring, spesielt i regnvær og på vinterføre. Gjør det derfor til en vane å skifte ut viskerne 1-2 ganger i året.  Da er det større sannsynlighet for at du slipper en ekspress-tur innom verkstedet, eller må sette på viskere som ikke passer på en bensinstasjon.

For å være helt sikker på at du får vindusviskere som passer din bilmodell, og som ikke skader vinduene, anbefaler vi ikke å skifte selv. Oppsøk heller et merkeverksted som har kompetanse  på din bil. Det koster lite og går raskt. Hos Bertel O. Steen benytter vi kun originale vindusviskere.

De beste vindusviskerne er originale

Lurer du på hvilke vindusviskere du bør velge eller hvor du skal kjøpe dem? Da er det viktig å være klar over at kvaliteten på vindusviskerne påvirker levetiden til frontruta. Dårlige vindusviskere kan føre til slitte vinduer, og du kan risikere både anmerkning ved EU-kontroll og å måtte skifte hele frontruta.

Originale vindusviskere har god holdbarhet til gunstig pris, og er laget spesielt for din bilmodell. Universalviskere har en størrelse som er beregnet til bruk på flere bilmodeller, og er du ekstra uheldig kan feil størrelse føre til at festet på viskerarmen knekker. Skjer dette må hele armen skiftes ut, noe som selvsagt koster mer enn å investere i spesialtilpassede viskere til din bil.

Gode viskere er ekstra viktige før vintersesongen

Spesielt når vintersesongen inntrer, er det ekstra viktig at vindusviskerne dine er klare for kamp. Slitte vindusviskere med tørr og sprø gummi har også lettere for å sprekke om vinteren, og kan i verste fall føre til at metalldeler lager riper i frontruta.

Ikke glem viskeren på bakruta

Selv om bilens bakre vindusvisker ikke blir like belastet som de på foran på bilen, er den allikevel viktig for å sørge for god sikt. Gjør det gjerne til en vane å skifte ut denne årlig i forbindelse med en service eller et dekkskifte.

Husk å rengjøre vindusviskerne

Siden vindusviskerne er sorte, er det ikke like lett å få øye på insekter, asfaltrester og annen skitt som har samlet seg på gummien. Vask og tørk av vindusviskere med papir eller en klut når du uansett er innom en bensinstasjon. Gjør gjerne dette så ofte som en gang i uka eller annenhver uke, så kan du forlenge vindusviskernes levetid.

6 tips: Forlenge levetiden til vindusviskerne

Disse enkle tipsene kan sørge for at viskerne dine holder seg gode og effektive enda litt lenger.

  • La profesjonelle skifte vindusviskere for deg.
  • Bruk originale vindusviskere.
  • Unngå å kjøre viskerne over en tørr frontrute. Bruk spylervæske først.
  • Ikke kjør viskerne over en tilfrosset rute. Det tærer ekstra på gummien.
  • Som nevnt over – vask vindusviskerne regelmessig.
  • Sett gjerne opp viskerne om natten når det er kaldt. Da unngår du at de fryser fast i frontruta.

Skifte av vindusviskere hos Bertel O. Steen

Skal du skifte vindusviskere, vet vi hvordan. Vi benytter selvsagt originale vindusviskere.