Peugeot e-Expert

Peugeot satser for fullt på elektriske varebiler og nå lanserer de e-Expert – en elektrisk versjon av originale Expert med en rekkevidde på hele 230 km. Batteripakken påvirker ikke plassen i varerommet, e-Expert er med andre ord like romslig og nyttig som originalen. Bilen kan lastes med opptil 1.180 kilo nyttelast og trekke tilhenger på ett tonn. Batteriene ligger i gulvet og sikrer et lavt tyngdepunkt, noe som gir høy kjørekomfort. Fordi e-Expert er helelektrisk kan du ved kjøp også søke om Enova-støtte. 

  • 230 km rekkevidde (WLTP)
  • Opptil 1 180 kg lastevekt
  • Opptil 1000 kg hengervekt

INGEN BILDER I KARUSELLEN

e-Expert: Rekkevidde på inntil 230 km

E-Expert er et svært godt helelektrisk alternativ. Bortsett fra den nye og utslippsfrie drivlinjen er den elektriske varianten av Peugeot Expert helt lik originalen. Varebilen kommer i tre ulike størrelser og leveres med to batteripakker – en med 50 kWt og en med 75 kWt. Dette er den mellomstore varianten med et batteri på 50 kWt som gir en rekkevidde på 230 km etter den nye målemetode WLTP.  

El-varebilene fra Peugeot har stillegående motor og lite vibrasjoner, noe som gir en helt ny kjørekomfort. Motoren er lett å starte og gir fullt dreiemoment fra start med smidig akselerasjon uten girskift. Med appen MyPeugeot vil du også få mulighet til å fjernstyre flere funksjoner i bilen. 

Peugeot e-Expert

Peugeot e-Expert: En motor, tre effekter

E-Expert kommer med den samme drivlinjen som Peugeot e-208 og e-2008. Motoren yter maksimalt 136 hestekrefter og 260 newtonmeter, og det finnes også to lavere effekter for rolig kjøring med redusert strømforbruk. Effekten justerer du enkelt selv med knappen «Drive Mode». Siden e-Expert er beregnet på mye vekt og tilhenger er den lavere giret enn personbilene, noe som gir en toppfart på 130 kilometer i timen. 

Peugeot e-Expert: Tre lengder og mye brukervennlighet

Varebilen e-Expert er svært fleksibel og kommer i tre lengder, chassis og etter hvert også som ni-seter. Dette er den korteste og smidigste versjonen på 4,6 meter med 4,6 kubikk lasterom som fint rommer 2 europaller og et tak som tåler 140 kg. Du kan altså velge mellom lengdene 4,6 meter, 5 meter og 5,3 meter. De kan henholdsvis lastes med 4,6 (5,1), 5,3 (5,8) og 6,1 (6,6) kubikk (tallene i parentes gjelder med åpen luke i varebilvegg). De lengre variantene rommer hele 3 europaller og kan lastes med 170 kilo på taket.