Hopp til hovedinnhold
Kia Niro EV i svart ved siden av en bilkonsulent i bilhallen på Lørenskog.

5 grunner til å velge salgssuksessen Kia Niro EV

01.02.2023

Det var ingen selvfølge at nye Kia Niro EV skulle klare å leve opp til forgjengeren Kia e-Niro, som virkelig var en salgssuksess. Men med bilen på plass i Norge, stor etterspørsel og rosende omtale, kan vi fastslå at Niro EV innfrir – og vel så det!

Bilbransjens omstilling til å omtrent utelukkende produsere elektriske biler har tvunget produsentene til å tenke nytt, og stille siktet både to og tre knepp for å være konkurransedyktige.

De aller fleste bilprodusenter har taklet denne prosessen på en god måte, mens det for enkelte merker nærmest har blitt en påtvunget revolusjon. Blant dem finner vi Sør-Koreanske Kia, som virkelig har truffet blink med sine elbillanseringer.

Den kritikerroste salgssuksessen Kia EV6, som resulterte i den største Kia-interessen Bertel O. Steen noen gang har opplevd, markerte et taktskifte for Kia. Og nå er den neste lanseringen også på norske veier: Kia Niro EV.

5 grunner til å velge Kia Niro EV

  • 7 års nybilgaranti
  • Inntil 460 km rekkevidde
  • 4 av 5 utstyrspakker under 500.000,-
  • Terningkast 5 hos dinside
  • Tilhengerfeste

God rekkevidde til en fornuftig pris

Niro EV er arvtageren til e-Niro, som har vært en viktig og populær elbil fra Kia. Mye er videreført fra forgjengeren, men det er heller ikke tvil om at Niro EV er en kraftig oppgradering, på alle områder.

Lang rekkevidde har lenge vært synonymt med høy pris, men med Kia Niro EV får du inntil hele 460 km rekkevidde til en sjeldent hyggelig pris:

Velger du Comfort-pakke, som er en ferdig utstyrt bil med vinterhjul og alt essensielt og anbefalt tilleggsutstyr, får du bilen ferdig levert til småpene 430.000,-.

Ønsker du å oppgradere til den råeste utstyrspakken, Exclusive Pluss, og få spekket bilen med alt du kan tenke deg av utstyr, får du dette til totalt 505.000,-. Og mellom disse pakkene finner du også tre ulike utstyrsnivåer, som betyr at du bør ha få problemer med å finne en pakke som passer deg.

Se utstyrspakkene her.

Stor og velutstyrt med tilhengerfeste

I forhold til forgjengeren har Kia Niro EV vokst i størrelse. Det har gitt den en betydelig bedre romfølelse i førerposisjonen, samtidig som det er bedre plass i baksetene. I tillegg har den et bagasjeromsvolum på hele 475 liter, som er tett opptil mange fullverdige SUVer.

Niro EV leveres også med masse utstyr allerede fra laveste utstyrspakke, som for eksempel varme i setene, varme i rattet, stikkontakt og USB-C-ladeuttak i baksetene, to isofix-fester og avtagbart tilhengerfeste som kan trekke inntil 750 kg.

Det populære V2D-systemet (Vehicle to Device), som lar deg benytte bilens batterier og omgjøre ladekontakten til et vanlig 220 volts stikkontaktuttak, er også inkludert fra start. Dette er veldig praktisk enten du skal arbeide utendørs med elektrisk verktøy, steke vafler på tur, lade telefonen eller kanskje lade batteriene på elsykkelen.

Om du for eksempel skulle ønske kjøling i setene, elektrisk bagasjeluke, soltak, Harman/Kardon stereoanlegg eller muligheten til å parkere bilen ved hjelp av fjernstyring (RSPA), er alt dette tilgjengelig som tilleggsutstyr.

Verdens beste nybilgaranti?

I tillegg til å by på omtrent alt du kan tenke deg av utstyr, får du også det som kanskje er blant verdens beste nybilgarantier når du kjøper Kia Niro EV:

For der de aller fleste bilmerker tilbyr 5 års nybilgaranti, tilbyr Kia alltid 7 års nybilgaranti på sine bilmodeller. Dette bidrar til å holde restverdien oppe over flere år, som er av stor verdi ved et eventuelt videresalg.

Skulle du ønske å beholde bilen selv over en lengre periode, vil du også være takknemlig for de to ekstra årene med garanti, dersom noe skulle skje med bilen etter 5 år.