Hopp til hovedinnhold
salgskonsulent for Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen, Jo Christian Flytør

EQA fra Mercedes-EQ: «X-faktor og gjennomgående kvalitetsfølelse»

15.12.2022

I februar 2021 ble kompakt-SUVen EQA fra Mercedes-EQ lansert, og interessen lot ikke vente på seg. To år senere selger bilen fortsatt som varmt brød, og her er noen av grunnene til at EQA er en optimal bil for veldig mange.

EQA var den andre lanseringen i den offensive elbilsatsningen til Mercedes, kalt Mercedes-EQ. Storebroren EQC hadde allerede vært på markedet i et drøyt år, og tatt den elleville interessen for EQC i betraktning, var forventningene til EQA skyhøye hos landets største Mercedes-forhandler, Bertel O. Steen.

– EQA er jo en bil som har alt. Avhengig av valg av drivlinje har den en rekkevidde på inntil 494 km (WLTP), et innfellbart tilhengerfeste som kan trekke inntil 1 800 kg, 4MATIC firehjulstrekk, god plass og et veldig pent design.

Det sier salgskonsulent for Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen, Jo Christian Flytør, som kan fortelle at interessen for EQA holder seg stabilt høyt, selv to år etter lansering.

– Man har selvfølgelig en liten «boom» i interessen akkurat rundt lansering, men etter det har EQA stabilisert seg på et jevnt høyt nivå, og vi ser tydelig at interessen er vedvarende, sier Flytør.

Se full videovisning av EQA fra Mercedes-EQ nedenfor

Full pott i Euro NCAP sikkerhetstest

EQA fra Mercedes-EQ er en elbil i luksussegmentet, som enkelt og greit betyr at den har det lille ekstra i hver minste detalj. Delene som er benyttet er av høyeste kvalitet, noe du for eksempel merker på noe så banalt som blinklys-hendelen på rattet, i setene eller i den solide og faste lyden du hører når du lukker dørene.

– Resultatet er en kjørekomfort som overgår det aller meste, med en støysvak kupé, god kontakt med veibanen, og ikke minst at EQA er en veldig sikker bil, både for fører og passasjerer, store som små, sier Flytør.

Som seg hør og bør fikk EQA fra Mercedes-EQ 5 av 5 stjerner i det europeiske sikkerhetssamarbeidet Euro Ncap. Dette handler i all hovedsak om kollisjonstesting av biler, hvor det måles hvor trygt det er å befinne seg i bilen under en ulykke. 

Tips: Nysgjerrig på leasing? Her er alt du trenger å vite

At EQA fikk 5 av 5 stjerner er ikke nødvendigvis så oppsiktsvekkende i seg selv, men dersom vi ser nærmere på tallene, kommer det frem at EQA er en meget kollisjonssikker bil:

På tester for hvor sikkert voksne personer sitter i bilen, oppnår EQA en score på hele 97 prosent, mens den samme scoren for barn er 90 prosent. Dette er solide tall, som nok har bidratt godt til at EQA er en populær familiebil.

Tips: Se alle elbiler fra Mercedes.

Terningkast 5 til EQA

Et av de tydeligste og ærligste tegnene på hvorvidt en bilprodusent har skapt en god bil eller ei, er ofte hvordan bilen blir omtalt av biltestere og medier verden over. Elbil24 har blitt en av de aller største på nettopp biltesting i landet, og da de testet EQA i 2019, var dommen klar:

«Det er nettopp den herlige x-faktoren av gjennomgående kvalitetsfølelse som er bakt inn i bilen som gjør den interessant…»

Og:

«… Bilen bør absolutt være på listen over biler du vurderer, dersom du er ute etter en bil i dette segmentet.»

Totalvurderingen ble terningkast 5, og EQA fikk blant annet mye skryt for ærlighet og gode tall hva gjelder forbruk og rekkevidde. Bilen fikk også ros for å ha «høy X-faktor», «premium» og «relativt gjerrig».