Hopp til hovedinnhold
Niclas smiler til kamera bak rattet på EQC 400.

Niclas sverger til leasing: – Helt klart det lureste valget

08.12.2022

Andelen som velger leasing ved anskaffelse av ny bil har økt jevnt og trutt de siste årene. Likevel er mange fortsatt skeptiske til denne finansieringsformen. Blant dem var Niclas Da Silva Teixeira, men nå er han ikke lenger i tvil om hva som er det lureste valget.

Leaser elbil - får ny bil hvert tredje år

– Jeg kan selvfølgelig ikke svare for andre, men for min egen del er jeg ikke i tvil om at leasing helt klart er det lureste valget, sier Niclas Da Silva Teixeira (33).

Teixeira jobber både som osteopat ved en klinikk på Romerike, og med personer med nedsatt funksjonsevne i Oslo, og bruker bilen mye for å reise mellom de ulike arbeidsplassene.

I tillegg har han to døtre han ofte tar med ut på ulike aktiviteter som krever bilkjøring til og fra.

– For meg er det beste ved leasing at jeg får en splitter ny bil hvert tredje år, med det beste innen komfort og sikkerhet. Samtidig får jeg topp moderne teknologi og praktiske funksjoner, som gjør at jeg alltid har en komfortabel og trygg bil, både for meg og barna, sier Teixeira.

Les mer om leasing her: Privatleasing – leasing av bil uten innskudd

Leasing av ny elbil - 3 populære elbiler:

Opel Mokka-e terningkast 5 av VG.

Elektrisk

Opel

Mokka-e

Rekkevidde338 km
HjuldriftForhjulsdrift
Bagasjerom310 l
405 000 kr
Peugeot e-2008 i blå metallic med terningkast 6.

Elektrisk

Peugeot

e-2008

Rekkevidde345 km
HjuldriftForhjulsdrift
Bagasjerom434 l
374 480 kr
Kampanje - spar inntil 43 000 kr
EQB fra Mercedes-EQ sett fra siden med terningkast 5.

Elektrisk

Mercedes-Benz

EQB 300 4MATIC

Rekkevidde416 km
HjuldriftFirehjulsdrift
Bagasjerom495 l
648 700 kr

Leasing oppleves tryggere og mer stuerent

I 2008 var 23,5 prosent av alle nybiler i Norge finansiert med leasing. I 2021 var andelen økt til 34 prosent.

Salgsleder for nybil i Bertel O. Steen, Einar Smith-Hansen, tror den kraftige økningen i all hovedsak skyldes at flere føler seg trygge på leasing, samtidig som mange nok opplever det som gunstig å slippe å ta opp lån.

Salgsleder for nybil i Bertel O. Steen, Einar Smith-Hansen

– Tidligere var det nok en del som fryktet påkost ved tilbakelevering av bilen etter endt leasingperiode, som følge av at de hadde hørt noen skrekkhistorier. Nå opplever jeg at det er mer kjent at dette er strengt regulerte prosesser, og at det som regnes som «unormal slitasje» i svært liten grad er subjektivt, sier han.

I samarbeid med Finansieringsselskapenes Forening (FINFO), Norges Automobil-Forbund (NAF), Viking Kontroll og Forbrukerrådet har Norges Bilbransjeforbund etablert en bransjenorm for vurdering av unormal slitasje ved tilbakelevering av leasingbil.

I likhet med alle seriøse leasingtilbydere, følger også Bertel O. Steen disse retningslinjene. Samtidig kan du som kunde kreve at en uavhengig tredjepart gjør en ny, uavhengig kontroll av bilen, dersom du får påkost.

Smith-Hansen forteller videre at mange av kundene som er innom Bertel O. Steen i hovedsak ønsker leasing for å slippe å binde opp lån eller sparepenger, men at de ofte har inntrykk av at leasing er en dyr finansieringsform.

– I mange tilfeller er leasing vel så gunstig som å kjøpe bilen, men i hovedsak kan man vel si at man betaler en liten sum for den forutsigbarheten leasing gir deg. Mange blir dog overrasket over hvor liten denne «ekstrasummen» faktisk er, sier han.

Les også: Privatleasing – leasing uten lån for privatpersoner

Mann som leaser EQC poserer foran bilen sin.

Leasing er forutsigbart og enkelt

For få uker siden tok Niclas Da Silva Teixeira ut en splitter ny Mercedes-Benz EQC fra sin lokale Bertel O. Steen forhandler. EQC er en relativt dyr bil, men takket være muligheten for leasing slipper Teixeira å bekymre seg for verditap, banklån og videresalg.

– Bil vil jo uansett være en utgift, uavhengig av hvordan man finansierer den, men med leasing er i alle fall alt av utgifter og kostnader veldig forutsigbart. Så for min del er det helt optimalt å bare betale et innskudd, også forholder jeg meg til den faste månedssummen etter det, sier han.

Mercedes-Benz EQC-en Teixeira nå har tatt ut er den femte bilen han leaser. Sannsynligvis velger han også leasing når han skal ha ny bil igjen om knappe tre år.

– Jeg er veldig fornøyd, og det er jo grunnen til at jeg velger leasing igjen og igjen. Så nå skal jeg først og fremst nyte denne bilen i tre år, også blir det nok like gøy å bytte til en ny bil igjen etter det, gliser Teixeira.