I Bertel O. Steen har vi en bred produktportefølje, og vi tilbyr en rekke biler som dekker flere ulike kundebehov. Vi opplever at kunder blir stadig mer usikre på hva slags drivlinje de ønsker seg i sin neste bil. Det er forståelig. Blant nye biler er det nå godt over 50 % av alle nye biler som enten er elbil eller hybridbil men bensin og diesel er fortsatt det riktige valg for mange.

Elbil – flere og flere bytter til elbil

Det er forlokkende å suse lydløst avgårde i disse høyteknologiske maskineriene. Elbiler står i dag for over 50 % av alle solgte nye biler i Norge, og denne andelen øker. Spesielt storbyene er i ferd med å bli elektrifiserte, mye på grunn av høye bompengesatser.  I tillegg er elbiler fritatt for moms og engangsavgift, og dette gjør dem ofte til gode kjøp. For mange er det å kunne bidra til mindre utslipp et viktig poeng i seg selv.

Les også: så mye rekkevidde trenger du

Utvalget av elbiler øker fortsatt og du finner nå mange forskjellige elbiler med lang rekkevidde som kan dekke de fleste familiers behov.

Se vårt store utvalg av elbiler

Hybridbiler – en solid kombinasjon

Hybridbiler kombinerer fortid og fremtid, og gir deg det beste fra begge verdener. Den mest populære varianten er plug-in hybridbilen, eller ladbar hybrid. 

Det finnes to typer hybridbiler: ladefrie hybrider og ladbare hybrider (plug-in). Mens den ladefrie kun genererer strøm ved kjøring, kan plug-in-hybriden lades. Det gir den lengre rekkevidde ved ren elektrisk kjøring, og de har i tillegg avgiftsfritak som de ladefrie hybridene ikke har. Siden plug-in-hybriden har et større batteri, er den også tyngre. Det betyr at drivstofforbruket på langkjøring er mindre effektivt enn gjerrige bensin- og dieselbiler.

Se vårt store utvalg av hybridbiler

Elbil vs. hybridbil

Er du interessert i å kjøre utslippsfritt så er elbil eller hybridbil rette valget for det. 

Les også elbil vs. hybridbil

Bensin- og dieselbiler – tradisjonell kjøreglede 

Rå kraft, høyt turtall, grom motorlyd. For mange gir de tradisjonelle motorene størst kjøreglede. Men det er ikke helt likegyldig hvilken motortype du velger. Bensinmotorer er mindre effektive enn dieselmotorer, noe som innebærer at de bruker mer drivstoff. Dieselbilene bidrar på sin side til mer lokal forurensing, og egner seg dårligere til mye småkjøring – spesielt om vinteren. 

Generelt har bensin- og dieselbiler også andre fordeler:

 • Det er kortere leveringstid på bensin- og dieselbiler enn elbiler
 • Vi har et stort utvalg av modeller i alle størrelser og prisklasser
 • De er tilgjengelig med firehjulsdrift i en rekke modeller
 • Nyere biler har lavt drivstofforbruk

Så hvilken biltype skal du velge?

Vi kan ikke fortelle deg hva du skal velge, men vi kan hjelpe deg med hvordan. Det viktigste er at du finner en bil som matcher dine behov og ditt kjøremønster.

For å kartlegge dit behov bør du stille deg disse spørsmålene:

 • Hvor langt kjører du i hverdagen?
 • Hvor langt må bilen kunne kjøre uten å lade?
 • Hvor langt er det fra hjem til jobb?
 • Har du lademulighet hjemme eller på jobb?
 • Bor du i/rundt byen? Hvilke bompengesatser gjelder?
 • Hva bruker du bilen typisk til?
 • Hvor mye plass trenger dere?
 • Har du hytte? Hvor er den, og hvor ofte reiser du dit?
 • Har du behov for tilhengerfeste? 
 • Hvor viktig er bilens totale økonomi for deg?*

* Total cost of ownership – helheten i kostnadene, det vil si selve bilen, forsikringer, drivstoffutgifter, bompenger og lignende.

Nå sitter du forhåpentligvis med et klarere bilde av eget kjøremønster og behov, slik at bilvalget blir betydelig lettere. Har du funnet svar på alle spørsmålene, men er fortsatt usikker på hva som passer deg? Ta kontakt med oss!