Hopp til hovedinnhold

Elbil

Utvalget av elbiler vokser raskt og rekkevidden blir stadig bedre. I Norge er over halvparten av nye biler som selges elbiler. Elbiler har en rekke økonomiske fordeler i forhold til tradisjonelle biler. I tillegg er de behagelige å kjøre uten motorstøy.

Illustrasjon elbil

Fordeler med elbil

  • Reduserte utgifter til drivstoff og service
  • Lavere bompengetakster
  • Du kan kjøre utslippsfritt uten motorstøy

Hvorfor kjøpe elbil?

Som en del av det å skulle redusere lokale utslipp fra biltrafikken, har myndighetene i flere år gitt deg som forbruker en rekke insentiver for at du skal velge en elbil neste gang du skal kjøpe bil.

Det er også store økonomiske fordeler med å velge elbil i dag. Du slipper for eksempel moms eller engangsavgift når du kjøper elbil, bompasseringer er billigere og utgiftene til verksted og service er noe lavere.

En elbil er biltypen som per i dag er det mest økonomiske valget og som gir deg mest bil for pengene.

Elbil og rekkevidde

Kjøper du en ny elbil i dag, trenger du i de aller fleste tilfeller ikke bekymre deg for rekkevidde. De fleste moderne elbiler har som regel en tilgjengelig elektrisk rekkevidde på 30 mil eller mer sommerstid, noe som dekker behovet for de aller fleste i hverdagen.

I tillegg finnes det et godt utbygd nettverk av hurtigladere langs de mest trafikkerte veistrekningene, slik at du enkelt kan lade opp batteriet til nesten fullt, mens du tar deg en kopp kaffe eller en matbit.

Samtidig er det flere forhold som gjør at en ladbar hybrid eller en tradisjonell fossildrevet bil vil være et bedre valg. Er du ofte på langtur, kanskje med barn, vil en ladepause eller to være en utfordring og en tidstyv. Nettverket av hurtigladere er foreløpig heller ikke like godt utbygd i alle deler av landet, og lange køer på populære utfartsdager kan fort bli et reelt problem.

Bestill prøvekjøring på en elbil her!

Se vårt store utvalg av elbiler

Elbiler som kan leveres i 2022

Kampanjepris - spar inntil 38 131,-
EQC sett forfra.

Elektrisk

Mercedes-Benz

EQC 400 4M

Rekkevidde414 km
HjuldriftFirehjulsdrift
Bagasjerom500 l
678 375 kr
Kampanje - fra kr 4 490,- per mnd.*
EQB sett forfra.

Elektrisk

Mercedes-Benz

EQB 300 4M

Rekkevidde416 km
HjuldriftFirehjulsdrift
Bagasjerom495 l
569 000 kr
Leasingkampanje - fra 1 690,- per mnd.*
Peugeot e-208 forfra og terningkast 6 fra VG.

Elektrisk

Peugeot

e208

Rekkevidde340/362 km
HjuldriftForhjulsdrift
Bagasjerom265 l
302 235 kr

Lading av elbil

Det er fortsatt en del usikkerhet knyttet til hvordan lade elbil. Går du til anskaffelse av en elbil, er det viktig at du har tilgang til å kunne lade både regelmessig og forskriftsmessig.

Har du tilgang på egen parkeringsplass, anbefaler vi at du installerer en hjemmelader til elbil. Dette er den rimeligste og sikreste måten å lade på.

De fleste kommuner har også satt opp ladepunkter hvor du kan lade bilen for eksempel over natten til en rimelig penge.

På utvalgte bensinstasjoner, kjøpesenter og langs de store hovedfartsårene finnes også en rekke ladepunkter beregnet på hurtiglading av elbil. Her kan du typisk øke kapasiteten på batteriet fra nesten tomt til nesten fullt på en drøy halvtime. Nøyaktig hvor fort du kan «fylle» bilen din med strøm, avhenger av kapasiteten på bilen din, kapasiteten på hurtigladeren, utetemperatur og temperaturen på batteriet.

Få tilbud på drømmebilen!

Interessert i elbil? Kontakt oss i dag for et godt tilbud på nettopp den bilen du ønsker deg. Det er selvfølgelig helt uforpliktende.

Illustrasjon svart elbil
Ofte stilte spørsmål om elbil

Rekkeviddeangst ble raskt et hett begrep da elbiler gjorde sitt inntog i Norge. Med tiden har likevel majoriteten av elbilene fått en såpass god rekkevidde, at dette begrepet egentlig kan skrotes. De aller fleste klarer seg helt fint med en elbil som har 350+ km rekkevidde, men dersom du kjører mye og langt kan det være greit å velge en bil med mer enn 400 km rekkevidde. Les mer om rekkevidde her.

Det å lade en elbil er i utgangspunktet veldig enkelt, og noe hvem som helst klarer med en liten dose forkunnskap. For å få oversikt over de ulike ladekablene og deres funksjon har vi laget en nybegynnerguide til deg som skal lade elbil for første gang.

Om du ikke har installert en hjemmelader på hytta kan du fortsatt lade elbilen i stikkontakten, med bilens medfølgende «nødlader». Dette er i utgangspunktet en «nødløsning», men fungerer fint en gang i ny og ne. Merk at dette en en treg form for lading, så dersom du er mye på hytta anbefaler vi å installere en hjemmelader, slik at du får trygg og rask lading også her..