Elbil

Utvalget av elbiler vokser raskt og rekkevidden blir stadig bedre. I Norge er over halvparten av nye biler som selges elbiler. Elbiler har en rekke økonomiske fordeler i forhold til tradisjonelle biler. I tillegg er de behagelige å kjøre uten motorstøy.

Fordeler med elbil

  • Reduserte utgifter til drivstoff og service
  • Lavere bompengetakster
  • Du kan kjøre utslippsfritt uten motorstøy

Hvorfor kjøpe elbil?

Som en del av det å skulle redusere lokale utslipp fra biltrafikken, har myndighetene i flere år gitt deg som forbruker en rekke insentiver for at du skal velge en elbil neste gang du skal kjøpe bil.

Det er også store økonomiske fordeler med å velge elbil i dag. Du slipper for eksempel moms eller engangsavgift når du kjøper elbil, bompasseringer er billigere og utgiftene til verksted og service er noe lavere.

En elbil er biltypen som per i dag er det mest økonomiske valget og som gir deg mest bil for pengene.

Elbil og rekkevidde

Kjøper du en ny elbil i dag, trenger du i de aller fleste tilfeller ikke bekymre deg for rekkevidde. De fleste moderne elbiler har som regel en tilgjengelig elektrisk rekkevidde på 30 mil eller mer sommerstid, noe som dekker behovet for de aller fleste i hverdagen.

I tillegg finnes det et godt utbygd nettverk av hurtigladere langs de mest trafikkerte veistrekningene, slik at du enkelt kan lade opp batteriet til nesten fullt, mens du tar deg en kopp kaffe eller en matbit.

Samtidig er det flere forhold som gjør at en ladbar hybrid eller en tradisjonell fossildrevet bil vil være et bedre valg. Er du ofte på langtur, kanskje med barn, vil en ladepause eller to være en utfordring og en tidstyv. Nettverket av hurtigladere er foreløpig heller ikke like godt utbygd i alle deler av landet, og lange køer på populære utfartsdager kan fort bli et reelt problem.

Lading av elbil

Det er fortsatt en del usikkerhet knyttet til hvordan lade elbil. Går du til anskaffelse av en elbil, er det viktig at du har tilgang til å kunne lade både regelmessig og forskriftsmessig.

Har du tilgang på egen parkeringsplass, anbefaler vi at du installerer en hjemmelader til elbil. Dette er den rimeligste og sikreste måten å lade på.

De fleste kommuner har også satt opp ladepunkter hvor du kan lade bilen for eksempel over natten til en rimelig penge.

På utvalgte bensinstasjoner, kjøpesenter og langs de store hovedfartsårene finnes også en rekke ladepunkter beregnet på hurtiglading av elbil. Her kan du typisk øke kapasiteten på batteriet fra nesten tomt til nesten fullt på en drøy halvtime. Nøyaktig hvor fort du kan «fylle» bilen din med strøm, avhenger av kapasiteten på bilen din, kapasiteten på hurtigladeren, utetemperatur og temperaturen på batteriet.

Passer elbil for meg?

Elbil passer for deg som har tilgang på å kunne lade regelmessig, enten hjemme eller på jobb. Den elektriske rekkevidden og tilgang på hurtiglading langs hovedfartsårene har etterhvert blitt såpass bra, at de aller fleste vil kunne klare seg med en elbil som eneste bil. I alle fall hvis du planlegger ruten godt og tar deg tid til en ladepause eller to.

Elbil er et godt valg for deg som vil ha de nyeste av teknologi, ønsker å kjøre miljøvennlig og dra nytte av de økonomiske fordelene.

Få tilbud på drømmebilen!

Interessert i elbil? Kontakt oss i dag for et godt tilbud på nettopp den bilen du ønsker deg. Det er selvfølgelig helt uforpliktende.