Hopp til hovedinnhold

Hvilken bil skal jeg velge?

Du kjenner dine ønsker, behov og kjøremønster best - vi er eksperter på våre biler. Vi vil hjelpe deg å ta et godt valg. Vår guide til valg av bil skal hjelpe deg å finne en bil for ditt transportbehov.

Illustrasjon av Bertel som tenker på hvilken bil han skal velge.

Kartlegg dine behov

For å komme et steg nærmere hvilken bil som passer deg og dine behov best, er det lurt å starte med å ta stilling til følgende spørsmål:

1. Hvor mye plass trenger du?

Hvor mange personer og hvor mye bagasje har du vanligvis behov for å ha med deg? Dette legger føringer for hva slags biltype du trenger.

2. Hvor mye bruker du bilen, og hvor lange er turene?

Hvor mye kan du spare i drivstoffutgifter og bompenger ved å kjøre elbil? Er dette viktige utgiftsposter for deg? Hvor lang rekkevidde trenger du?

3. Vil du kjøre elektrisk?

Bor du bynært og er opptatt av miljø? Har du tilgang på elbillader? Kjører du ofte på langtur? Sammen med punkt 2. legger dette føringer for valg av drivlinje.

4. Hvem skal kjøre bilen?

Hvilke ønsker har de som skal kjøre bilen? Er det viktig å sitte høyt eller lavt? Er enkel inn- og utstigning viktig?

5. Trenger du tilhengerfeste?

Har du båt eller campingvogn? Har du behov for å kunne transportere tunge ting med tilhenger, eller feste på et sykkelstativ? I så fall bør biler med tilhengerfeste stå høyt på prioriteringslisten din.

6. Ønsker du det lille ekstra?

Ryggekamera, Spotify, elektrisk justerbare seter med massasje - hvor mye komfort ønsker du i bilen? Er design viktig for deg? Vi anbefaler deg å ta en titt på våre biler for å få en idé om hva du syntes er fint og ikke, samt lese litt om ulike utstyrsnivåer.

Evt. kan du ta kontakt med din nærmeste Bertel O. Steen-forhandler, så får du god hjelp videre.