Hopp til hovedinnhold
Ansatt hos Bertel O. Steen skifter dekk på bil

Raskt og trygt dekkskifte hos Bertel O. Steen

24.09.2022

Når nettene blir lange og kulda setter inn, da er det på tide å skifte til vinterdekk. Hos Bertel O. Steen skiftes dekkene dine raskt og enkelt mens du nyter en varm kopp kaffe.

Derfor bør du overlate dekkskifte til profesjonelle

  1. Raskt: Et dekkskifte tar omtrent 30 minutter fra bilen kjøres inn til du får nøklene tilbake
  2. Enkelt: Du trenger ikke styre med jekk, hjultvinge og kompressor
  3. Trygt: Boltene skrus til riktig, bremser og hjul kontrolleres visuelt, lufttrykk kontrolleres
  4. Behagelig: Dekkene skiftes til konkurransedyktige priser mens du tar en kopp kaffe eller leser en avis

– Når du skifter dekk hos Bertel O. Steen så skifter vi ikke bare dekkene dine, du får også en visuell sjekk av hjulene og bremsene, samt kontroll av lufttrykket. Det er et enkelt og viktig sikkerhetstiltak, sier servicemarkedssjef hos Bertel O. Steen Larvik, Lars Silbodal.

Han erfarer at flere og flere velger å la profesjonelle skifte hjulene på bilen sin fremfor å gjøre det selv, og tror det først og fremst handler om komfort og tilgjengelighet.

– Du kan enkelt bestille verkstedtime enten på nett eller ved å ringe oss, og velge et fremmøtetidspunkt som passer deg. Deretter bruker vi bare en halvtime på å skifte hjulene, mens du nyter en kopp kaffe i lokalene våre. Det er jo langt enklere enn å gjøre det selv, sier han.

Lars Silbodal - Servicemarkedssjef Bertel O. Steen Larvik

Dekkskifte med fokus på sikkerhet

Til tross for at Silbodal tror komfort og tilgjengelighet er den viktigste grunnen til at flere og flere velger å benytte seg av profesjonell kompetanse når de skal skifte dekk, mener han selv at det absolutt viktigste argumentet for å la profesjonelle gjøre jobben er sikkerheten.

Servicemarkedssjefen har jobbet med bil i en årrekke, og forteller at det slettes ikke er så sjeldent som man skulle tro at hjul faller av bilen som følge av for dårlig arbeid. Et hjulskifte er nemlig ikke bare et hjulskifte.

– Det er forskjell fra biltype til biltype hvor mye hjulboltene skal skrus til, og det krever både originale instrukser fra fabrikken og spesialutstyr for å gjøre dette hundre prosent riktig.

Det kan potensielt være livsfarlig om boltene skrus til for løst eller for hardt.

– I absolutt verste fall løsner hele hjulet i 110 kilometer i timen, og da har du griseflaks om du ikke treffer noen andre eller flyr rett i autovernet. Vi har dessverre sett eksempler på at det skjer, sier han.

Tips: Hos Bertel O. Steen får du dekkskifte til konkurransedyktige priser.

Rami Abdullah, dekkhotellansvarlig Bertel O. Steen Larvik

Viktige ting å huske på i forbindelse med dekkskifte

Enten du velger å skifte dekkene dine selv, eller om du overlater jobben til profesjonelle, er det enkelte ting du uansett må huske på i etterkant av et hjulskift: Etterstramming og oppbevaring.

Etter å ha kjørt et par mil med nye hjul er det viktig å gå over hjulboltene for å se at de faktisk sitter.

– Da skal du i utgangspunktet ikke stramme boltene, men bare kjenne etter at de sitter som de skal. Om du skulle være usikker kan du selvsagt kjøre innom verkstedet du utførte dekkskiftet hos, så sjekker vi dette for deg, sier Silbodal.

Han trekker også frem oppbevaring av hjulene som et viktig punkt for å sørge for at dekkene dine varer lengst mulig. Dekkene skal helst lagres tørt, mørkt og kjølig, enten hengende eller stablet oppå hverandre.

– For enkelhetens skyld anbefaler jeg å bruke dekkhotell, hvor vi gjør all jobben og sørger for riktig oppbevaring. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp med bilen din en halvtime to ganger i året, så tar vi oss av resten, sier Silbodal.

Dekkskift hos Bos: Bestill time på verksted for dekkskift!