Dieselbil

Diesel er et godt valg for deg som ønsker en drivstoffgjerrig bil med rå kraft. En dieselmotor har mer trekkraft på lavere turtall enn en tilsvarende bensinmotor. Det er fortsatt også billigere å fylle opp tanken med diesel enn med bensin.

Fordeler med diesel

  • Effektive motorer med lave utslipp
  • Lavt drivstofforbruk ved langkjøring
  • Bedre trekkraft enn tilsvarende bensinbil

Mens salget av nye dieselbiler har falt markant i byene de siste årene, er interessen fortsatt stor i distriktene og på bruktmarkedet. Mye av årsaken finnes i dieselbilens største fordeler; dieselbiler har et lavere forbruk enn tilsvarende bensinbiler på langkjøring samt kraftige motorer velegnet til å trekke tungt.

En dieselbil passer godt for deg som kjører mye og langt, ønsker den gromme motorlyden og den rå kraften som trengs for å trekke henger, båt eller campingvogn. Har du behov for firehjulstrekk, bør en dieselmotor være på listen over aktuelle drivlinjer.

Utslipp og kjøreforbud

Dieselbilen har fått en del negativ omtale de siste årene, da en dieselmotor slipper ut mer NOx enn en bensinmotor.

Ved ugunstige værforhold vinterstid, kan konsentrasjonen av ulike partikler og svevestøv i luften bli såpass stor, at det kan by på helsemessige utfordringer for innbyggere i de største byene.

Som et resultat har dieselbiler fått kjøreforbud i enkelte byer på dager med spesielt høy forurensning. I Oslo har et slikt forbud forekommet én dag siden regelverket ble innført.

Lurer du på om en dieselbil er det rette valget for deg?

Vi har dieselbiler fra forskjellige merker, i ulike størrelser og prisklasser. Vi kan gi deg råd om en dieselbil er det rette valget for deg samt hvilken modell som passer ditt behov best. Kontakt din lokale Bertel O. Steen-forhandler for en uforpliktende prat.

Få tilbud på drømmebilen!

Interessert i dieselbil? Kontakt oss i dag for et godt tilbud på nettopp den bilen du ønsker deg. Det er selvfølgelig helt uforpliktende.