Hopp til hovedinnhold

Bør du velge elbil, Plug in Hybrid eller fossildrevet bil?

I dag velger de fleste elbil eller Plug in Hybrid når de kjøper ny bil. Samtidig vil fossildrevne biler fortsatt være det beste valget for mange. Hvilken drivlinje bør du velge? Vi hjelper deg!

Illustrasjon lader

Velg rett drivlinje

Er du usikker på hvilken drivlinje du skal velge for din neste bil? Da er du ikke alene.

Nærmere 85% av alle nye personbiler som selges i dag er enten helelektriske eller ladbare hybrider. Insentiver og avgiftslettelser gjør at dersom du kjører mye i de store byene, vil det være penger å spare på å kjøre helelektrisk.

Elektriske drivlinjer passer likevel ikke for alle, og både bensin og diesel kan fortsatt være det riktige valget for deg.

Nedenfor forklarer vi forskjellen på de ulike drivlinjene slik at du enklere kan avgjøre hva som passer din situasjon best.

Plug in Hybrid

En Plug in Hybrid kan kjøre på elektrisitet i kombinasjon med enten bensin eller diesel. Den elektriske rekkevidden er betydelig kortere enn for rene elbiler.

Plug in Hybrid passer for deg som kjører kortere turer i hverdagen, har tilgang på lading hjemme, men ønsker fleksibiliteten en fossildrevet motor kan tilby. Hybrider betaler det samme i bompenger som bensinbiler.

Lær mer om hybridbiler og se vårt utvalg

Elbil

Det er forlokkende å suse lydløst avgårde i disse høyteknologiske maskineriene. Elbiler står i dag for over 50 % av alle solgte nye biler i Norge, og denne andelen øker.

Elbilen er et smart valg for lommeboken. Du sparer penger på drivstoff, bompenger og service, og foreløpig er det heller ikke engangsavgift eller merverdiavgift ved kjøp.

For å dra best nytte av en elbil, bør du ha tilgang til lading hjemme eller i nærheten av der du bor.

Lær mer om elbiler og se vårt utvalg

Fossildrevet bil

Bensin- og dieselbiler er fortsatt et riktig og trygt valg for mange. Moderne forbrenningsmotorer har lave utslipp og er svært drivstoffgjerrige.

Bensin- og dieselbiler er fortsatt de biltypene hvor du får det bredeste utvalget av modeller, i alle prisklasser.

Les mer om bensinbiler og dieselbiler.

Så hvilken biltype skal du velge?

Vi kan ikke fortelle deg hva du skal velge, men vi kan hjelpe deg slik at vi sammen finner den bilen som passer deg, dine behov og ditt kjøremønster best mulig.