Hopp til hovedinnhold

Hybridbil

En hybrid har to ulike motorer og gir deg muligheten for å kjøre kortere turer på strøm, og langturen på enten bensin eller diesel. Ladbare hybrider, som får strøm fra en ekstern kilde, er den klart mest utbredte varianten.

Illustrasjon hybridbil

Fordeler med hybrid

  • Penger å spare på drivstoff ved rett kjøremønster
  • Kortere turer kan kjøres utslippsfritt
  • Du trenger ikke bekymre deg for rekkevidde

Ladbar hybrid

Ladbar hybrid, også kalt plug-in hybrid, har en tradisjonell forbrenningsmotor som enten bruker bensin eller diesel. I tillegg har biltypen en eller to elektriske motorer, avhengig av hvilken modell du velger.

Med en ladbar hybrid kan du kjøre lydløst, billig og utslippsfritt på kortere turer i hverdagen, for eksempel til og fra jobb, samtidig som du slipper å bekymre deg for rekkevidden når du skal på langtur.

Ladbare hybrider har et stort batteri som leverer strøm til den elektriske motoren. Batteriet kan lades fra en ekstern strømkilde, på samme måte som en elbil. Den elektriske rekkevidden på en ladbar hybrid er betydelig kortere enn på en ren elbil.

En ladbar hybrid passer for deg som har tilgang til å lade i hverdagen, hjemme eller på jobb, og som kjører mange og relativt korte turer.

Populære hybrider

Kampanjepris - du sparer 41 626,-
Mercedes-Benz A250e sett forfra i fart på landevei.

Plug-in bensin

Mercedes-Benz

A-Klasse

Forbruk1,3 l/100km
HjuldriftForhjulsdrift
Bagasjerom370 l
540 000 kr
Kampanjepris - spar inntil 26 143,-
Peugeot 3008 Plug-in hybrid front

Plug-in bensin

Peugeot

3008 Plug-in hybrid

Kampanjepris - spar inntil 48 832,-
Mercedes-Benz GLA SUV parkert

Plug-in bensin

Mercedes-Benz

GLA SUV

Forbruk1,7 l/100km
HjuldriftForhjulsdrift
Bagasjerom421 l
588 000 kr

Hybrid (ikke-ladbar)

Med en ikke-ladbar hybrid, av noen omtalt som “selvladende”, har du ikke mulighet til å lade bilen fra en ekstern strømkilde. Bilen har i stedet et lite batteri som lades opp blant annet ved nedbremsing. Batteriets størrelse og kapasitet, gjør at den elektriske rekkevidden svært begrenset.

Fordelen ved denne biltypen er at den elektriske motoren bistår i situasjoner som normalt krever mye drivstoff, som oppstart og akselerasjon ut av et lyskryss. Resultatet er at ikke-ladbare hybrider er svært drivstoffgjerrige og derfor et økonomisk fornuftig bilvalg.

Lade eller ikke lade?

Hvilken hybridløsning som passer deg best, avhenger av kjøremønsteret ditt. Kjører du mye på langtur, hvor du må bruke fossilt drivstoff, vil den ikke-ladbare hybriden være mer økonomisk i drift. Dette fordi batteriet veier betydelig mindre. Mindre vekt betyr et lavere drivstofforbruk.

Kjører du derimot mye korte turer i hverdagen, for eksempel til og fra jobb, anbefaler vi en ladbar hybrid. Det er imidlertid viktig å huske at du må ha tilgang til å regelmessig kunne lade bilen, slik at besøkene på bensinstasjonen blir færre.

Få tilbud på drømmebilen!

Interessert i hybrid? Kontakt oss i dag for et godt tilbud på nettopp den bilen du ønsker deg. Det er selvfølgelig helt uforpliktende.

Illustrasjon svart elbil