Hopp til hovedinnhold

Hybridbil

En hybrid har to ulike motorer og gir deg muligheten for å kjøre kortere turer på strøm, og langturen på enten bensin eller diesel. Ladbare hybrider, som får strøm fra en ekstern kilde, er den klart mest utbredte varianten.

Illustrasjon hybridbil

Fordeler med hybridbil

  • Penger å spare på drivstoff ved rett kjøremønster
  • Kortere turer kan kjøres utslippsfritt
  • Du trenger ikke bekymre deg for rekkevidde

Ladbar hybrid - Plug-in hybrid

Ladbar hybrid, også kalt plug-in hybrid, har en tradisjonell forbrenningsmotor som enten bruker bensin eller diesel. I tillegg har biltypen en eller to elektriske motorer, avhengig av hvilken modell du velger.

Med en ladbar hybrid kan du kjøre lydløst, billig og utslippsfritt på kortere turer i hverdagen, for eksempel til og fra jobb, samtidig som du slipper å bekymre deg for rekkevidden når du skal på langtur.

Ladbare hybrider har et stort batteri som leverer strøm til den elektriske motoren. Batteriet kan lades fra en ekstern strømkilde, på samme måte som en elbil. Den elektriske rekkevidden på en ladbar hybrid er betydelig kortere enn på en ren elbil.

En ladbar hybrid passer for deg som har tilgang til å lade i hverdagen, hjemme eller på jobb, og som kjører mange og relativt korte turer.

Populære hybrider

Parkert Kia Sportage SUV sett forfra.

Plug-in bensin

Kia

Sportage Plug-in Hybrid

Forbruk1,1l/100km
HjuldriftFirehjulsdrift
Bagasjerom540 l
Kampanjepris - du sparer 63 414,-
C-klasse stasjonsvogn fra Mercedes i blå metallic.

Plug-in bensin

Mercedes-Benz

C-klasse Plug-in Hybrid

Forbruk0,6 l/100km
HjuldriftBakhjulsdrift
Bagasjerom360 l
744 000 kr
Kampanjepris - du sparer 110 757,-
Mercedes-Benz GLC front

Plug-in bensin

Mercedes-Benz

GLC Plug-in hybrid

Forbruk2,0l/100km
HjuldriftFirehjulsdrift
Bagasjerom395 l
759 000 kr

Hybrid (ikke-ladbar)

Med en ikke-ladbar hybrid, av noen omtalt som “selvladende”, har du ikke mulighet til å lade bilen fra en ekstern strømkilde. Bilen har i stedet et lite batteri som lades opp blant annet ved nedbremsing. Batteriets størrelse og kapasitet, gjør at den elektriske rekkevidden svært begrenset.

Fordelen ved denne biltypen er at den elektriske motoren bistår i situasjoner som normalt krever mye drivstoff, som oppstart og akselerasjon ut av et lyskryss. Resultatet er at ikke-ladbare hybrider er svært drivstoffgjerrige og derfor et økonomisk fornuftig bilvalg.

Hvilken hybridbil bør du velge?

Hvilken hybridløsning som passer deg best, avhenger av kjøremønsteret ditt. Kjører du mye på langtur, hvor du må bruke fossilt drivstoff, vil den ikke-ladbare hybriden være mer økonomisk i drift. Dette fordi batteriet veier betydelig mindre. Mindre vekt betyr et lavere drivstofforbruk.

Kjører du derimot mye korte turer i hverdagen, for eksempel til og fra jobb, anbefaler vi en plug-in hybrid. Det er imidlertid viktig å huske at du må ha tilgang til å regelmessig kunne lade bilen, slik at besøkene på bensinstasjonen blir færre.

Få tilbud på drømmebilen!

Interessert i hybrid? Kontakt oss i dag for et godt tilbud på nettopp den bilen du ønsker deg. Det er selvfølgelig helt uforpliktende.

Illustrasjon svart elbil