Hopp til hovedinnhold
Tone står ved siden av bilen sin på utsiden av forhandleren

Tone valgte leasing: – Et enkelt valg å ta

18.11.2022

I et bilmarked som utvikler seg i enorm fart kan det være vanskelig å ta stilling til finansieringsmåte når du skal gå til anskaffelse av ny bil. For Tone ble privatleasing løsningen. Det har hun ikke angret et sekund på.

Valgte privatleasing

– Etter å ha lest en god del artikler og veid fordeler og ulemper opp mot hverandre, var det til slutt et enkelt valg å ta, sier Tone Onsøien Haslie.

Det er nå seks år siden Haslie for første gang bestemte seg for å lease fremfor å kjøpe bil, og nå har hun akkurat startet sin tredje leasingperiode. For bare tre uker siden hentet hun nemlig ut sin splitter nye DS 3 Crossback E-Tense hos Bertel O. Steen Lørenskog.

– Leasing er en gunstig og forutsigbar måte å få en ny og trygg bil på. Vi kjører mye med barna i bilen, og da er jeg veldig opptatt av at vi skal ha en så trygg bil som mulig. Samtidig er det jo et stort pluss at den er ny og behagelig å kjøre, sier trebarnsmoren.

Trygt og forutsigbart med privatleasing

Leasing har de siste 10-15 årene blitt en mer og mer utbredt finansieringsmetode hva gjelder anskaffelse av bil her i landet. Ifølge salgs- og markedssjef i Bertel O. Steen Lørenskog, Einar Brendengen, er det lite som tyder på at denne trenden skal snu med det første.

Einar Brendengen smiler til kamera i salgslokalene til Bertel O. Steen

Privatleasing av bil er en økende trend

– Vi ser fortsatt en økende trend blant dem som velger å lease fremfor å kjøpe. Samtidig registrerer vi en stor økning i antallet som faktisk vurderer leasing som valgt finansieringsform for deres neste bilhandel, sier Brendengen.

Salgs- og markedssjefen tror det er mange ulike faktorer som spiller inn på valg av finansieringsform, men har et klart inntrykk av at det i hovedsak handler om trygghet og forutsigbarhet.

– Leasing er oversiktlig og gir et riktig bilde av den faktiske bilkostnaden man har månedlig. For mange vil det nok også gi en trygghet å vite at noen andre bærer risikoen for verditapet. Det sikrer at det ikke kommer noen store overraskelser med tanke på faktisk verdi etter en gitt periode, sier han.

5 gode grunner til å velge privatleasing:

  • Muligheten til å få en ny og sikker bil, med lave driftsutgifter.
  • Forutsigbarhet over de månedlige kostnadene.
  • Enkelhet.
  • Ikke behov for å binde kapital eller ta opp lån.
  • Slipper å selge bilen selv etter leasing-perioden.

Leasing er ikke for alle

Til tross for mange positive faktorer ved valg av leasing som finansieringsform, er det – som alt annet – ikke nødvendigvis den beste løsningen for alle.

– Jeg vil ikke anbefale leasing dersom du er usikker på bilvalg. Ved inngåelse binder du deg til en periode på for eksempel 36 måneder, og hvis bilbehovet endrer seg i denne perioden er det som regel en liten prosess å komme seg ut av avtalen igjen, sier Brendengen.

Og nettopp fordi det vil variere fra tilfelle til tilfelle om det lønner seg å kjøpe eller å lease bilen privat, anbefaler Brendengen å gjøre som Tone:

– Hvis du er usikker på hva som lønner seg i ditt tilfelle vil jeg anbefale deg å lese deg opp litt, slik at du vet hva leasing innebærer. Du kan også ta en prat med en av våre salgskonsulenter som kan gi deg nøytral veiledning og gode råd, forsikrer han.