Hopp til hovedinnhold

Bestill time til oljeskift

Hvor ofte du bør skifte olje på bilen avhenger av kjøremønsteret ditt, kjøreforhold og motorens tilstand. Om du følger serviceintervallene dine, skal oljen ideelt sett holde seg fin til neste service, men det kan allikevel være lurt å skifte ut oljen en gang i året.

Bestill time til oljeskift

Lenge siden forrige oljeskift? Skal du holde motoren din ved like, må du skifte olje regelmessig.

Illustrasjon av Bertel og bookingkalender for bilverksted.

Hvorfor skifte olje?

Enhver bensin- eller dieselmotor vil forbruke noe olje over tid. Dette er et tegn på at all mekanikken som trenger smøring, får det den trenger. Det vil også si at olje må skiftes og fylles på for ikke å forringe motoren.

Hvor ofte bør du skifte olje?

Om du følger ditt serviceprogram, skal oljen ideelt sett holde seg fin til neste service. Det er allikevel mange som velger å skifte olje en gang i året. Hvor ofte du bør skifte kommer som sagt litt an på kjøremønsteret ditt, men også andre variabler som kjøreforhold og motorens tilstand.

Ved mange småturer, køkjøring eller mye kjøring med tung last og henger, kan du med fordel være ekstra observant og skifte årlig. Om du kjører veldig mye og kommer over anbefalt kilometerstand før planlagt service, bør du også investere i et ekstra oljeskift.

En tommelfingerregel kan være å få sjekket oljen hver gang du har kjørt 15 000 kilometer.

Hvor ofte bør du skifte oljefilteret?

Når du først skifter oljen bør du ta oljefilteret også. Oljefilteret holder oljen ren og da er det liten vits i å starte på nytt med ren olje og et skittent, slitt filter.

Velg riktig olje ved oljeskift

Det finnes en lang rekke motoroljer. Dette innebærer også oljer av dårlig kvalitet, og oljer som ikke passer din bil. Disse kan i verste fall kunne skade motoren. Hos et merkeverksted vil du få råd om hvilken olje som passer best til din bil, og vi i Bertel O. Steen benytter alltid den oljen produsenten anbefaler. Slik unngår du unødvendig slitasje på motoren din. Det samme gjelder dersom du må skifte olje på girkassen.

Oljeviskositet – Slik merkes oljen

Oljens konsistens avhenger av temperatur. Den blir tykkere når det er kaldt, og tynnere når det er varmt. For at oljen skal kunne fungere som normalt i varierende temperatur har det blitt utviklet såkalte multigrade motoroljer.

En motoroljes viskositet merkes med to tall og en bokstav. Eksempelvis 0W-30. Oljer som er tilpasset lavere temperaturer merkes med W (winter). De fleste oljer som brukes i Norge er merket med W. Det første tallet angir hvor tynn oljens konsistens er når den er kald. Det andre tallet angir hvor tykk oljen blir når temperaturen stiger.

La eksperter skifte olje på bilen

Våre merkeverksteder spesialiserer seg på våre merkevarer. Du kan derfor være helt trygg på at våre ansatte innehar den rette kompetanse for å behandle din bil. Vi bruker utelukkende originale deler og oljen produsenten anbefaler til bruk for din bil.

Bilen på verksted - slik fungerer det
1
Bestill time online

Klikk deg inn på vår digitale bestillingsløsning. Her legger du inn detaljer om bilen din, hvilke tjenester du ønsker utført samt når og hvor. Du kan bestille time på verksted her.

2
Få bekreftelse, pris og oppfølging

Vi gir deg alltid en bekreftelse med pris før vi begynner på jobben. Du får også tilsendt en link til vår digitale Tracker. Der kan du følge hele prosessen samt legge til og godkjenne nye behov hvis det skulle oppstå underveis.

3
Levere bilen på verksted

Levere din bil på ett av våre merkeverksteder. Du kan vente hos oss eller få leiebil hvis du har behov. Hos de fleste av våre bilverksteder bruker vi AutoKey - du kan da levere bilen når det passer deg 24/7.

4
Du får beskjed når bilen er klar til henting

Vi sender deg en SMS når vi har fullført jobben på verksted.