Hopp til hovedinnhold
Familie-elbilen Peugeot e-2008 i grønne, naturlige omgivelser

Vurderer du elbil som familiebil? Da bør du lese dette

31.01.2023

På utkikk etter en ny elbil som familiebil? Her er fem punkter vi mener du bør tenke gjennom når du skal kjøpe ny elektrisk familiebil, for å sikre et godt og riktig valg.

Slik velger du riktig elbil for familien

En familiebil skal gjerne inneholde en lang rekke egenskaper og funksjoner for å fylle hele familiens behov: Den skal ha godt med bagasjeplass, romslige bakseter, et behagelig førermiljø og kanskje litt ekstra god fremkommelighet. I tillegg skal det gjerne være en elbil.

Heldigvis har elbilutviklingen opprettholdt et voldsomt tempo, og nå finnes det knapt gode grunner til å velge noe annet enn elektrisk. Og det gjelder selvsagt også for deg som er ute etter en fullverdig familiebil.

Tips: Se våre elektriske familiebiler her

Hva er den beste familiebilen for deg?

Det at elbilmarkedet vokser i rekordfart er jo fantastisk i seg selv, men gjør også valg av bil vanskeligere. For å finne frem til den beste bilen for nettopp deg og dine behov, mener vi derfor det er helt essensielt å starte med å finne ut hva som er viktigst for nettopp deg og din familie, og lage en prioriteringsliste deretter.

Vi anbefaler å ta stilling til følgende fem punkter, og deretter rangere disse slik at du sitter igjen med en tydelig prioriteringsliste til slutt. Er du heldig finner du en elbil som svarer til alle dine behov, og om ikke så vet du i alle fall hva du skal prioritere.

1. Hvor lang rekkevidde trenger du?

De aller fleste familier klarer seg helt fint med en elbil som har 350+ km rekkevidde. Skulle det likevel være noe som tilsier at du trenger lenger rekkevidde i familiebilen, er det lurt å sette rekkevidde høyt på prioriteringslisten.

Les også: Rekkevidde på elbil – hvor mye trenger du?

2. Hvor mye plass trenger du?

Har du ofte med deg barnevogn, store kofferter eller andre store ting på tur? I så fall bør du velge en elbil med stort bagasjerom. Eller kanskje trenger du ikke baksetene samtidig? Da vil det eventuelt være mulig å legge ned baksetene de gangene du trenger ekstra mye plass.

3. Har familien noen spesifikke bil-behov?

Når du kjøper en elektrisk familiebil i dag har du som regel en lang rekke valgmuligheter og tilleggsutstyr du kan føye til. Også er det enkelte biler som er laget for å dekke noen ekstra behov. Har du for eksempel behov for syv seter? Tilhengerfeste? Firehjulsdrift? Eller kanskje trenger du muligheten til å laste noe på taket? I så fall bør dette føres på prioriteringslista.

4. Hvilke forventninger har du til familiebilen?

Uansett hvilket merke og modell du kjøper i dag, så vil en ny bil til familien være en stor oppgradering fra en eldre bil. Likevel er det ikke til å stikke under stol at det også er forskjell på merkene og modellene, både hva gjelder kvalitet, kjørekomfort, utstyrsnivå og ekstrautstyr. Tenk gjennom hva som er det viktigste for deg.

5. Hvordan er din økonomiske situasjon?

Økonomi er også en faktor som spiller en stor rolle når du skal kjøpe ny elbil som familiebil. Om ikke det er veldig viktig for deg å alltid ha det råeste, kan det være lurt å velge en litt billigere bilmodell, som også treffer godt på de andre punktene. Her kommer også valg av finansieringsmetode inn.

Les også: Leasing av bil – med eller uten innskudd

Hvilken familiebil skal jeg velge?

Når du har avdekket behovene familiebilen skal dekke, er det på tide å begynne å sondere markedet. Ta for eksempel en titt på alle elbilene til Bertel O. Steen her.

En enkel måte å få oversikt på, er å huke av for hvilke kriterier du stiller i filteret til venstre. Du vil da sitte igjen med biler som er aktuelle for deg.

I videoen nedenfor forklarer direktør for kundereise og prosessutvikling i Bertel O. Steen hva du bør tenke på når du skal kjøpe bil.

Tips: Prøvekjør familiebilen hos bilforhandler

Når du har siktet deg inn på noen aktuelle bilmodeller, anbefaler vi deg å besøke din nærmeste forhandler. Da får du muligheten til å se den aktuelle bilen, og du kan prate med en av våre rådgivere som gir deg svar på alt du måtte lure på.

Tips: Finn din nærmeste Bertel O. Steen-forhandler

Vi anbefaler også at du prøvekjører de(n) aktuelle bilen(e). På denne måten får du testet bilen, slik at du vet nøyaktig hvor stort bagasjerom den har, hvordan den føles å kjøre osv.

Forhåpentligvis har du nå forelsket deg i én spesifikk bil, og familien kan gjøre seg klar til spennende bilturer. Om du fortsatt ikke har klart å bestemme deg, anbefaler vi å oppsøke rådgiveren igjen, som mer enn gjerne hjelper deg videre.