Hopp til hovedinnhold

SUV

Med en SUV får du god plass, et sportslig utseende og gode kjøreegenskaper. En høy sittestilling gir deg god oversikt i trafikken. Biltypen kommer i ulike størrelser og er gode alternativer til både stasjonsvogner og kompaktbiler. SUV har de siste årene blitt biltypen stadig flere velger.

Illustrasjon av biltypen SUV.

Fordeler med en SUV

  • Du sitter høyt og har god oversikt
  • Sportslig og tøft utseende
  • God fremkommelighet

Kanskje Norges mest populære biltype

SUV-en har blitt svært populær her til lands, noe det er flere grunner til. SUV er en god bil for familien din hvis dere har ambisjoner om turer til fjells og et aktivt liv. De er både lekre og sportslige, samtidig som de er praktiske hvis du skal kjøre steder hvor fremkommeligheten kan være utfordrende.

Den fleste SUV-er har relativt sterke motorer og god bakkeklaring, egenskaper som gjør de velegnet for vanskelige kjøreforhold. Praktisk hvis du skal til fjells hvor snø, is og dårlige veier kan by på utfordringer. For ekstra god fremkommelighet, kan mange modeller også leveres med firehjulstrekk.

SUV betyr Sport Utility Vehicle

Begrepet SUV har i dag blitt noe utvannet, noe som i stor grad henger sammen med biltypens popularitet og at stadig flere aktører markedsfører bilene sine som nettopp SUV. Opprinnelig ble betegnelsen kun brukt om terrengkjøretøy, mens det i senere tid også brukes om mindre robuste biler, også modeller uten firehjulsdrift.

Sportslig bil med god oversikt

SUV-modellene kjennetegnes ved et sportslig og røft utseende som appellerer til deg med en aktiv livsstil. Med det høyreiste designet vil du oppleve at du sitter høyt og har god oversikt over veien og omgivelsene. I en SUV stiger du inn i bilen, ikke ned i den.

Crossover er et alternativ til SUV

Hvis du ikke har behov for en kraftig motor, men likevel ønsker et sportslig utseende og en høyreist førerposisjon med god utsikt, kan en Crossover være noe for deg. Les mer om Crossover - en SUV-light.

SUV er en populær familiebil

SUV-er er populære som familiebiler fordi de har god plass til både passasjerer og bagasje. Likevel er det stor forskjell på hvor romslige de ulike modellene er. Er god plass, spesielt til bagasje, viktig for deg, kan en stasjonsvogn være et bedre valg.

Få tilbud på drømmebilen!

Interessert i SUV? Kontakt oss i dag for et godt tilbud på nettopp den bilen du ønsker deg. Det er selvfølgelig helt uforpliktende.

Illustrasjon svart SUV