Hopp til hovedinnhold
Et par går hånd i hånd på stranden med hunden i bånd. Bakdelen av en bil uskarpt i forgrunnen.

5 tips som gjør deg og bilen sommerklar

06.05.2022

Enten du skal tilbringe dagesvis på bilferie i sommer, eller bare skal bruke bilen rundt om i nærområdet, kan det være lurt å gjøre bilen sommerklar. Her er våre fem tips til deg som ønsker en bekymringsfri og enkel bilsommer.

1.     Egensjekk av bilens tilstand

Det aller viktigste - og samtidig det enkleste - du kan gjøre er å ta en visuell sjekk av bilens tilstand. Veldig mange typiske utfordringer bilførere møter kunne nemlig vært avdekket på forhånd, kun ved hjelp av en visuell sjekk. Kontroller følgende punkter:

 • Dekkenes tilstand. Kontrollér lufttrykket, mål mønsterdybde og sjekk dekkenes generelle tilstand. Har du lite gjenværende mønster eller tydelig skjev slitasje på dekkene bør du få dette sjekket og evt ordne nye dekk.

  Tips: Slik sikkerhetskontrollerer du dekkene dine
 • Fungerer airconditionen? Ved vond/rar lukt, eller ved dårlig effekt, kan det være lurt å utføre en rens eller service på klimaanlegget. Dette bør gjøres med jevne mellomrom for å opprettholde et godt og behagelig klima i bilen.
 • Steinsprut. Har du sprekker eller skader i ruta? Dersom en eventuell skade ikke utbedres risikerer du at den forverres, og at du må skifte hele frontruten. Utbedring av steinsprut/sprekk hos Bertel O. Steen dekkes fullt og helt av forsikringsselskapet ditt, så lenge du har delkasko eller fullkasko.

  Bestill utbedring av steinsprut hos Bertel O. Steen her.
 • Kjølevæske og spylervæske. Når du først er i gang, er det lurt å kontrollere nivået på disse væskene. Etterfyll eller oppsøk et verksted ved behov.
 • Sjekk at bilen generelt ikke har noen skader, og at alt av lys og instrumenter fungerer som det skal.

2. På tide med service?

Har du kontroll på bilens serviceintervall? Om det er lenge siden bilen sist var på service, eller om den etter planen skal på service midt på sommeren, kan det lønne seg å heller gjøre unna dette nå. Da kan du føle deg trygg på at bilen er i forskriftsmessig stand, og du slipper å tilbringe varme feriedager hos bilverkstedet.

Om du ikke føler deg trygg på å sjekke bilens tilstand, som nevnt i punkt 1, selv, kan du også komme innom din nærmeste Bertel O. Steen-forhandler for bistand.

3. Behov for tilleggsutstyr?

Det finnes mye tilleggsutstyr som kan gjøre hverdagen enklere, og det kan derfor være lurt å tenke gjennom hva du skal bruke bilen til i sommer. Skal du for eksempel på sykkeltur kan det lønne seg å gå til anskaffelse av et sykkelstativ. Kanskje har du behov for tilhengerfeste? Eller hva med en kjøleboks, en solskjerm eller et sikkert barnesete?

Vi i Bertel O. Steen tilbyr en mengde tilleggsutstyr som forenkler hverdagen din. Ta kontakt med din nærmeste Bertel O. Steen-forhandler for en løsning på ditt behov.

4. Ha nødvendige apper og systemer klart

Moderne biler innehar en lang rekke systemer og apper som bidrar til en enklere og mer behagelig reise. Følgende kan være greit å klargjøre:

 • Bilens app. Avhengig av hvilken bilmodell du har, kan det være lurt å laste ned bilens app. Kanskje kan du kjøle ned en glovarm bil før avreise? Kanskje kan den hjelpe deg å planlegge reisen, med tilhørende stopp?
 • Ladeapp, for elbileiere. Skal du på langtur med elbil kan det være lurt å se hvilke ladeoperatører som er aktuelle, og laste ned deres app(er). På den måten går ladingen raskt og enkelt når du først er på tur.

  Les også: Ta med den firbente på tur? Slik sikrer du hunden i bilen

5. God planlegging gir god sommer

Som med det meste annet starter en god bilsommer med god planlegging. Skal du på tur, sørg for at bilen er klar. Pakk ordentlig, både med praktiske og sikkerhetsmessige hensyn. Legg ting du trenger på turen lett tilgjengelig, og sørg for å ha favorittmusikken din, og barnas underholdning, klart.

Med gode forberedelser ligger alt til rette for en problemfri, bekymringsfri og avslappende bilsommer. Gjør forberedelsene nå – så blir sommeren topp!

Tips: Slik sikrer du barn i bilen